fbpx

Tartă rustică cu piersici

tartă rustică cu piersici

Galette este o tartă rustică și este un desert franțuzesc mai puțin elaborat, dar irezistibil. În aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decât să întregească acest desert special de vară. Vedeți mai jos rețeta video pentru tarta rustică cu piersici, să știți ce aveți de făcut!

tartă rustică cu piersici

Tartă rustică cu piersici

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

felii
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 190 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 170 g unt, foarte rece

  • 1,5 linguri de apă rece

  • Sare

  • Pentru umplutură
  • 3 piersici

  • 2 linguri de zahăr + extra pentru presărat

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • Afine

  • În plus
  • 20 g făină

  • 20 g făină de migdale

  • 1 ou

Cum să faceți

  • Pentru aluat, amestecați cu o furculiță sau cu degetele făina cu untul și un praf de sare. Apoi, turnați 1-2 linguri de apă foarte rece, cât să lege aluatul. Nu trebuie frământat! Îl înfoliați și îl dați la congelator pentru 15 minute.
  • Între timp, feliați piersicile și le puneți într-un castron împreună cu zahărul și vanilia. Amestecați.
  • Întindeți aluatul direct pe foaia de copt, dar nu prea subțire.
  • Amestecați cele 20 de grame de făină (obișnuită) cu cea de migdale și presărați deasupra aluatului, lăsând marginile libere. Acest strat de făinuri va absorbi sucul pe care-l vor lăsa fructele la copt, iar aluatul va rămâne crocant.
  • Așezați deasupra piersicile și ridicați marginile aluatului. Noi ne-am folosit de hârtia de copt, devenise cam lipicios. Apoi am uns marginile aluatului cu ou bătut și am presărat deasupra foarte puțin zahăr.
  • Pentru că aveam și câteva afine le-am pus deasupra și am copt tarta rustică cu piersici la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, aproximativ 40-45 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Înainte de a pune tarta la cuptor, ungeți fructele cu puțin gem de caise ori de piersici. După coacere, fructele vor avea un aspect lucios, ispititor am putea spune.
Tags: