Galette este o tartă rustică și este un desert franțuzesc mai puțin elaborat, dar irezistibil. În aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decât să întregească acest desert special de vară. Vedeți mai jos rețeta video pentru tarta rustică cu piersici, să știți ce aveți de făcut!
Tartă rustică cu piersici
Porții
8
feliiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
1
hour10
minutesIngrediente
- Pentru aluat
190 g făină + extra pentru masa de lucru
170 g unt, foarte rece
1,5 linguri de apă rece
Sare
- Pentru umplutură
3 piersici
2 linguri de zahăr + extra pentru presărat
1 plic de zahăr vanilat
Afine
- În plus
20 g făină
20 g făină de migdale
1 ou
Cum să faceți
- Pentru aluat, amestecați cu o furculiță sau cu degetele făina cu untul și un praf de sare. Apoi, turnați 1-2 linguri de apă foarte rece, cât să lege aluatul. Nu trebuie frământat! Îl înfoliați și îl dați la congelator pentru 15 minute.
- Între timp, feliați piersicile și le puneți într-un castron împreună cu zahărul și vanilia. Amestecați.
- Întindeți aluatul direct pe foaia de copt, dar nu prea subțire.
- Amestecați cele 20 de grame de făină (obișnuită) cu cea de migdale și presărați deasupra aluatului, lăsând marginile libere. Acest strat de făinuri va absorbi sucul pe care-l vor lăsa fructele la copt, iar aluatul va rămâne crocant.
- Așezați deasupra piersicile și ridicați marginile aluatului. Noi ne-am folosit de hârtia de copt, devenise cam lipicios. Apoi am uns marginile aluatului cu ou bătut și am presărat deasupra foarte puțin zahăr.
- Pentru că aveam și câteva afine le-am pus deasupra și am copt tarta rustică cu piersici la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, aproximativ 40-45 de minute.
Rețetă video
Sfaturi
- Înainte de a pune tarta la cuptor, ungeți fructele cu puțin gem de caise ori de piersici. După coacere, fructele vor avea un aspect lucios, ispititor am putea spune.
Tags: piersici
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete