Dacă ați călătorit în însorita Portugalie, cu siguranță ați încercat aceste tarte cu cremă delicată de ouă. Dacă nu, vă invităm noi în călătorie, fie ea și imaginară, dar care se va încheia cu aceste minunate tarte portugheze (pasteis de nata, pe numele lor) pentru un desert grozav.
Tarte portugheze
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
800 g foitaj (2 foi)
2 linguri de unt topit
- Pentru crema de ouă
6 galbenușuri
135 g zahăr tos fin
25 g amidon
370 g smântână pentru frișcă
250 ml lapte
1 lingură de extract de vanilie
Sare
Cum să faceți
- Cu telul, frecați gălbenușurile cu un praf de sare într-un castron încăpător. Adăugați zahărul și amestecați până se topesc granulele. Dacă folosiți un zahăr cu granulație mai fină, nu va dura mult timp. Încorporați apoi amidonul.
- Într-o crăticioară, pe foc potrivit, amestecați laptele, smântână pentru frișcă și vanilia. Dacă aveți păstaie de vanilie, scoateți semințele și puneți-le în amestecul lichid, la fel și tecile. Aduceți la temperatura de fierbere, dar fără a-l da în clocot. Dați deoparte și turnați amestecul fierbinte, treptat, în crema de gălbenușuri. Amestecați continuu și, la final, strecurați compoziția într-o cană cu dispozitiv de scurgere. Vă va fi mult mai ușor să turnați lichidul în coșulețele de aluat.
- Tăiați foile de aluat în 12 pătrate și așezați-le în formele de brioșe unse cu unt topit, formând astfel coșulețe. Turnați compoziția în mod egal și dați la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute. Dacă vă doriți o crustă mai colorată, mai țineți în cuptor alte 5-10 minute. Lăsați tartele să se răcorească 5-10 minute înainte de a le scoate din formele de copt.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete