fbpx

Tarte portugheze

tarte portugheze

Dacă ați călătorit în însorita Portugalie, cu siguranță ați încercat aceste tarte cu cremă delicată de ouă. Dacă nu, vă invităm noi în călătorie, fie ea și imaginară, dar care se va încheia cu aceste minunate tarte portugheze (pasteis de nata, pe numele lor) pentru un desert grozav.

tarte portugheze

Tarte portugheze

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 800 g foitaj (2 foi)

  • 2 linguri de unt topit

  • Pentru crema de ouă
  • 6 galbenușuri

  • 135 g zahăr tos fin

  • 25 g amidon

  • 370 g smântână pentru frișcă

  • 250 ml lapte

  • 1 lingură de extract de vanilie

  • Sare

Cum să faceți

  • Cu telul, frecați gălbenușurile cu un praf de sare într-un castron încăpător. Adăugați zahărul și amestecați până se topesc granulele. Dacă folosiți un zahăr cu granulație mai fină, nu va dura mult timp. Încorporați apoi amidonul.
  • Într-o crăticioară, pe foc potrivit, amestecați laptele, smântână pentru frișcă și vanilia. Dacă aveți păstaie de vanilie, scoateți semințele și puneți-le în amestecul lichid, la fel și tecile. Aduceți la temperatura de fierbere, dar fără a-l da în clocot. Dați deoparte și turnați amestecul fierbinte, treptat, în crema de gălbenușuri. Amestecați continuu și, la final, strecurați compoziția într-o cană cu dispozitiv de scurgere. Vă va fi mult mai ușor să turnați lichidul în coșulețele de aluat.
  • Tăiați foile de aluat în 12 pătrate și așezați-le în formele de brioșe unse cu unt topit, formând astfel coșulețe. Turnați compoziția în mod egal și dați la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute. Dacă vă doriți o crustă mai colorată, mai țineți în cuptor alte 5-10 minute. Lăsați tartele să se răcorească 5-10 minute înainte de a le scoate din formele de copt.