fbpx

Tiramisu

tiramisu

Veneția, Lombardia, Piemonte și Toscana își dispută originea Tiramisu, prăjitura cu cremă spumoasă și pișcoturi înecate în cafea. Oricare ar fi ”paternitatea” acestui desert italian, noi îi suntem între cei mai mari fani și l-am încercat în toate variantele. Vă propunem o rețetă cu gălbenușuri gătite la baie de aburi, potrivită chiar și pentru o viitoare mămică.

tiramisu

Tiramisu

5.0 from 2 votes
Course: Alegerile noastre, desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

35

minutes
Timp gătire

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 6 gălbenușuri mari

  • 200 g zahăr tos

  • 6 linguri de rom/coniac/whisky

  • 500 g mascarpone (2 cutii)

  • 200 ml smântână pentru frișcă

  • 500 ml cafea, bine răcită

  • 30 pișcoturi

  • Cacao pentru pudrat

Cum să faceți

  • Într-un castron, freacați gălbenușurile cu zahărul, apoi puneți vasul la baie de aburi și continuați să amestecați. Crema nu trebuie să fiarbă, doar să se încălzească bine și, foarte important, nu trebuie să se lipească de castron. Dați-o deoparte și adăugați 2 linguri de alcool fin și amestecați foarte bine.
  • Într-un alt castron, încăpător, puneți brânza mascarpone și amestecați-o cu un tel, cât să devină cremoasă. Încorporați smântâna bătută și, la final, crema de gălbenușuri, bine răcită.
  • Într-o tavă, noi am folosit una cu dimensiunile 23×30 cm, puneți primul strat de pișcoturi înmuiate în cafeaua rece în care ați adăugat și restul de alcool. Turnați deasupra o jumătate din cantitatea de cremă, așezați al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și deasupra crema rămasă.
  • Acoperiți tava cu tiramisu cu o folie alimentară și dați-o la rece pentru câteva ore.
  • În momentul servirii, îndepărtați folia și pudrați cu cacao.