Veneția, Lombardia, Piemonte și Toscana își dispută originea Tiramisu, prăjitura cu cremă spumoasă și pișcoturi înecate în cafea. Oricare ar fi ”paternitatea” acestui desert italian, noi îi suntem între cei mai mari fani și l-am încercat în toate variantele. Vă propunem o rețetă cu gălbenușuri gătite la baie de aburi, potrivită chiar și pentru o viitoare mămică.
Tiramisu
Porții
8
porțiiTimp preparare
35
minutesTimp gătireminute
Timp total
35
minutesIngrediente
6 gălbenușuri mari
200 g zahăr tos
6 linguri de rom/coniac/whisky
500 g mascarpone (2 cutii)
200 ml smântână pentru frișcă
500 ml cafea, bine răcită
30 pișcoturi
Cacao pentru pudrat
Cum să faceți
- Într-un castron, freacați gălbenușurile cu zahărul, apoi puneți vasul la baie de aburi și continuați să amestecați. Crema nu trebuie să fiarbă, doar să se încălzească bine și, foarte important, nu trebuie să se lipească de castron. Dați-o deoparte și adăugați 2 linguri de alcool fin și amestecați foarte bine.
- Într-un alt castron, încăpător, puneți brânza mascarpone și amestecați-o cu un tel, cât să devină cremoasă. Încorporați smântâna bătută și, la final, crema de gălbenușuri, bine răcită.
- Într-o tavă, noi am folosit una cu dimensiunile 23×30 cm, puneți primul strat de pișcoturi înmuiate în cafeaua rece în care ați adăugat și restul de alcool. Turnați deasupra o jumătate din cantitatea de cremă, așezați al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și deasupra crema rămasă.
- Acoperiți tava cu tiramisu cu o folie alimentară și dați-o la rece pentru câteva ore.
- În momentul servirii, îndepărtați folia și pudrați cu cacao.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete