fbpx

Tort cu cremă de cacao

tort cu crema de cacao

Rețeta de tort cu cremă de cacao este foarte ușor de pregătit, chiar dacă timpul de pregătire nu este unul scurt. Pentru a vă ușura munca, este bine să știți că atât blatul de pandișpan, cât și crema fină de cacao pot fi pregătite în avans.

tort cu crema de cacao

Tort cu cremă de cacao

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp de răcire

60

minute
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 ouă

  • 140 g zahăr tos

  • 150 g făină

  • 1 plic zahăr vanilinat

  • Coajă de lămâie

  • Sare

  • Pentru crema de cacao
  • 2 ouă

  • 125 g zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 50 g amidon

  • 500 ml lapte

  • 150 g de unt moale

  • 2 linguri cacao

  • Esenta de rom

  • Sare

  • Pentru sirop
  • 200 ml apă

  • Esență de rom/vanilie

  • 2 linguri de miere

Cum să faceți

  • Pentru blatul de pandișpan, bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul. După ce spuma s-a format, adăugați zahărul și vanilia.
  • Încorporați gălbenușurile în spuma de albușuri și mai amestecați cu mixerul câteva secunde.
  • Cerneți deasupra făina, radeți și puțină coajă de lămâie și încorporați ingredientele uscate cu ajutorul unui tel/spatulă.
  • Turnați compoziția într-o tavă rotundă cu pereți detașabili (am folosit una cu diametrul de 22 cm), tapetată cu hârtie.
  • Coaceți 20-25 de grade, la 165 de grade, de preferat cu ventilația pornită.
  • Pentru crema de cacao, amestecați ouăle, zahărul, vanilia, amidonul, un praf de sare și laptele într-o cratiță. O puneți pe foc și amestecați mereu.
  • După câteva minute, compoziția devine din ce în ce mai legată, cremoasă. O luați atunci de pe foc, răsturnați crema într-o tavă și o acoperiți cu folie, să nu facă pojghiță deasupra. O lăsați să se răcească.
  • Între timp, frecați spumă untul, adăugați cacaua cernută și la final esența de rom. Apoi încorporați crema de vanilie bine răcită.
  • Pentru montarea tortului, tăiați în două blatul de tort (sau în trei, dacă vă doriți felii mai subțiri de pandișpan). Amestecați ingredientele pentru sirop și însiropați primul blat Puneți deasupra un strat de cremă de cacao, acoperiți cu al doilea blat și însiropați. Acoperiți cu restul de cremă.
  • Ornați cu fructe proaspete sau frișcă, dacă o preferați. Dați la rece, de preferat pentru minimum 8 ore înainte de a-l tăia.

Rețetă video

Sfaturi

  • Puneți o linguriță de cremă pe farfuria sau platoul pe care veți monta tortul, îl va stabiliza.
Tags: