Rețeta de tort cu cremă de cacao este foarte ușor de pregătit, chiar dacă timpul de pregătire nu este unul scurt. Pentru a vă ușura munca, este bine să știți că atât blatul de pandișpan, cât și crema fină de cacao pot fi pregătite în avans.
Tort cu cremă de cacao
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
25
minutesTimp de răcire
60
minuteTimp total
55
minutesIngrediente
- Pentru blat
6 ouă
140 g zahăr tos
150 g făină
1 plic zahăr vanilinat
Coajă de lămâie
Sare
- Pentru crema de cacao
2 ouă
125 g zahăr
1 plic de zahăr vanilinat
50 g amidon
500 ml lapte
150 g de unt moale
2 linguri cacao
Esenta de rom
Sare
- Pentru sirop
200 ml apă
Esență de rom/vanilie
2 linguri de miere
Cum să faceți
- Pentru blatul de pandișpan, bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul. După ce spuma s-a format, adăugați zahărul și vanilia.
- Încorporați gălbenușurile în spuma de albușuri și mai amestecați cu mixerul câteva secunde.
- Cerneți deasupra făina, radeți și puțină coajă de lămâie și încorporați ingredientele uscate cu ajutorul unui tel/spatulă.
- Turnați compoziția într-o tavă rotundă cu pereți detașabili (am folosit una cu diametrul de 22 cm), tapetată cu hârtie.
- Coaceți 20-25 de grade, la 165 de grade, de preferat cu ventilația pornită.
- Pentru crema de cacao, amestecați ouăle, zahărul, vanilia, amidonul, un praf de sare și laptele într-o cratiță. O puneți pe foc și amestecați mereu.
- După câteva minute, compoziția devine din ce în ce mai legată, cremoasă. O luați atunci de pe foc, răsturnați crema într-o tavă și o acoperiți cu folie, să nu facă pojghiță deasupra. O lăsați să se răcească.
- Între timp, frecați spumă untul, adăugați cacaua cernută și la final esența de rom. Apoi încorporați crema de vanilie bine răcită.
- Pentru montarea tortului, tăiați în două blatul de tort (sau în trei, dacă vă doriți felii mai subțiri de pandișpan). Amestecați ingredientele pentru sirop și însiropați primul blat Puneți deasupra un strat de cremă de cacao, acoperiți cu al doilea blat și însiropați. Acoperiți cu restul de cremă.
- Ornați cu fructe proaspete sau frișcă, dacă o preferați. Dați la rece, de preferat pentru minimum 8 ore înainte de a-l tăia.
Rețetă video
Sfaturi
- Puneți o linguriță de cremă pe farfuria sau platoul pe care veți monta tortul, îl va stabiliza.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete