fbpx

Tort de mere

tort de mere

Nu știm cum facem, dar mai mereu rămânem cu mere cumpărate și parcă nimeni nu se înghesuie să le mai mănânce. Și pentru că nu ne place să risipim, le transformăm în deserturi, cum altfel? Așa că pe ultimele le-am pus într-un tort de mere absolut grozav. Dacă nu ne credeți, aveți rețeta mai jos s-o încercați!

tort de mere

Tort de mere

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 2 căni de făină

  • 2 căni de zahăr

  • 11 linguri de apă

  • 11 linguri de ulei

  • 8 ouă

  • 1 plic de praf de copt

  • sare

  • Pentru mere + caramel
  • 200 g zahăr

  • 1/2 cană de zahăr brun

  • 6 mere tăiate felii

  • 2 lingurițe de scorțișoară

  • Pentru decor
  • 200 ml smântână pentru frișcă

Cum să faceți

  • Pentru sosul caramel, caramelizați zahărul direct în cratița în care veți face tortul. Cratița trebuie să fie destul de largă, astfel încât compoziția de pandișpan ce va fi adăugată ulterior peste mere să nu fie prea înaltă. Rotiți cratița cu zahărul topit astfel încât să îmbrăcați și pereții vasului și să fie un strat uniform.
  • Încălziți cuptorul la 180 de grade.
  • Peste zahărul caramelizat puneți merele tăiate, un praf de scorțișoară și dați la cuptor pentru 10 minute.
  • Cât sunt merele la cuptor, pregătiți pandișpanul. Pentru început, puneți zahărul și apa pe foc, pentru sirop. Amestecați până se dizolvă granulele.
  • Bateți albușurile spumă și încorporați încet siropul, mixând în continuare. Adăugați treptat și gălbenușurile, praful de copt, un praf de sare, făina, uleiul și amestecați în continuare cu mixerul încă 3-4 minute.
  • Până e gata compoziția de pandișpan, ar trebui să fie gata și merele. Scoateți tava din cuptor și turnați deasupra compoziția de pandișpan.
  • Coaceți aproximativ 40 de minute. Scoateți apoi din cuptor, puneți o farfurie întinsă deasupra și răsturnați forma de copt.
  • Între timp, bateți smântâna pentru frișcă cu mixerul și decorați tortul de mere după ce s-a răcit bine.

Rețetă video

Sfaturi

  • Din ingredientele pentru pandișpan puteți pregăti, de asemenea, și două checuri pufoase.
  • În rețetele în care avem ca unitate de măsură CANA, folosim o cană de 250 ml.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal