Nu știm cum facem, dar mai mereu rămânem cu mere cumpărate și parcă nimeni nu se înghesuie să le mai mănânce. Și pentru că nu ne place să risipim, le transformăm în deserturi, cum altfel? Așa că pe ultimele le-am pus într-un tort de mere absolut grozav. Dacă nu ne credeți, aveți rețeta mai jos s-o încercați!
Tort de mere
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
- Pentru blat
2 căni de făină
2 căni de zahăr
11 linguri de apă
11 linguri de ulei
8 ouă
1 plic de praf de copt
sare
- Pentru mere + caramel
200 g zahăr
1/2 cană de zahăr brun
6 mere tăiate felii
2 lingurițe de scorțișoară
- Pentru decor
200 ml smântână pentru frișcă
Cum să faceți
- Pentru sosul caramel, caramelizați zahărul direct în cratița în care veți face tortul. Cratița trebuie să fie destul de largă, astfel încât compoziția de pandișpan ce va fi adăugată ulterior peste mere să nu fie prea înaltă. Rotiți cratița cu zahărul topit astfel încât să îmbrăcați și pereții vasului și să fie un strat uniform.
- Încălziți cuptorul la 180 de grade.
- Peste zahărul caramelizat puneți merele tăiate, un praf de scorțișoară și dați la cuptor pentru 10 minute.
- Cât sunt merele la cuptor, pregătiți pandișpanul. Pentru început, puneți zahărul și apa pe foc, pentru sirop. Amestecați până se dizolvă granulele.
- Bateți albușurile spumă și încorporați încet siropul, mixând în continuare. Adăugați treptat și gălbenușurile, praful de copt, un praf de sare, făina, uleiul și amestecați în continuare cu mixerul încă 3-4 minute.
- Până e gata compoziția de pandișpan, ar trebui să fie gata și merele. Scoateți tava din cuptor și turnați deasupra compoziția de pandișpan.
- Coaceți aproximativ 40 de minute. Scoateți apoi din cuptor, puneți o farfurie întinsă deasupra și răsturnați forma de copt.
- Între timp, bateți smântâna pentru frișcă cu mixerul și decorați tortul de mere după ce s-a răcit bine.
Rețetă video
Sfaturi
- Din ingredientele pentru pandișpan puteți pregăti, de asemenea, și două checuri pufoase.
- În rețetele în care avem ca unitate de măsură CANA, folosim o cană de 250 ml.
Tags: mere
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete