fbpx

Tort Diplomat

Tortul Diplomat este nelipsit la petrecerile și sărbătorile din familie. Este răcoritor, nu necesită coacere și nici nu e greu de pregătit. Puteți folosi atât fructe proaspete, cât și din compot, cu condiția să le scurgeți bine de lichid. Povestea deliciosului tort o descoperiți aici.

Tort Diplomat

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 30 pișcoturi

  • 800 ml smântână pentru frișcă

  • 25 g gelatină granulată (2,5 plicuri)

  • 1 conservă de ananas (400 g)

  • capșuni pentru decor

  • Pentru cremă
  • 6 galbenușuri

  • 500 ml lapte (de preferat 3,5% grăsime)

  • 1 păstaie de vanilie

  • 200 g zahăr

  • 50 g amidon

  • Sare

Cum să faceți

  • Strecurați ananasul din conservă și păstrați lichidul. În el vom înmuia pișcoturile.
  • Puneți la fiert laptele cu păstaia de vanilie tăiată pe lungime. Frecați gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul până obțineți o cremă deschisă la culoare. Adăugați amidonul, amestecați și diluați cu puțin lapte fierbinte. Treptat, amestecând continuu, încorporați tot laptele fierbinte.
  • Turnați amestecul de gălbenușuri și lapte într-o oală (puteți folosi chiar vasul în care ați încălzit laptele) și puneți pe foc mic. Amestecați continuu și în 7-8 minute crema va căpăta consistență și se va îngroșa. Dați deoparte și turnați crema fierbinte într-un castron. Acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o deoparte 10-15 minute și adăugați gelatina hidratată conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • După ce crema cu gelatină s-a răcit, adăugați cu mișcări lejere frișca bătută din 400 ml de smântână.
  • Înmuiați pișcoturile, pe rând, în zeama de compot și ”tapetați” forma de tort cu pereți detașabili (am folosit una cu diametrul de 24 cm).
  • Adăugați un strat de cremă, bucăți de ananas, din nou cremă și fructe. Puteți păstra câteva bucăți de ananas și pentru decor.
  • Dați tortul la rece, acoperit cu folie alimentară, să nu împrumute mirosuri din frigider. Înainte de a-l tăia, puneți deasupra frișca bătută din restul de smântână (400 ml) și decorați cu fructele preferate.