Tortul Diplomat este nelipsit la petrecerile și sărbătorile din familie. Este răcoritor, nu necesită coacere și nici nu e greu de pregătit. Puteți folosi atât fructe proaspete, cât și din compot, cu condiția să le scurgeți bine de lichid. Povestea deliciosului tort o descoperiți aici.
Tort Diplomat
Porții
10
porțiiTimp preparare
40
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
30 pișcoturi
800 ml smântână pentru frișcă
25 g gelatină granulată (2,5 plicuri)
1 conservă de ananas (400 g)
capșuni pentru decor
- Pentru cremă
6 galbenușuri
500 ml lapte (de preferat 3,5% grăsime)
1 păstaie de vanilie
200 g zahăr
50 g amidon
Sare
Cum să faceți
- Strecurați ananasul din conservă și păstrați lichidul. În el vom înmuia pișcoturile.
- Puneți la fiert laptele cu păstaia de vanilie tăiată pe lungime. Frecați gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul până obțineți o cremă deschisă la culoare. Adăugați amidonul, amestecați și diluați cu puțin lapte fierbinte. Treptat, amestecând continuu, încorporați tot laptele fierbinte.
- Turnați amestecul de gălbenușuri și lapte într-o oală (puteți folosi chiar vasul în care ați încălzit laptele) și puneți pe foc mic. Amestecați continuu și în 7-8 minute crema va căpăta consistență și se va îngroșa. Dați deoparte și turnați crema fierbinte într-un castron. Acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o deoparte 10-15 minute și adăugați gelatina hidratată conform instrucțiunilor de pe pachet.
- După ce crema cu gelatină s-a răcit, adăugați cu mișcări lejere frișca bătută din 400 ml de smântână.
- Înmuiați pișcoturile, pe rând, în zeama de compot și ”tapetați” forma de tort cu pereți detașabili (am folosit una cu diametrul de 24 cm).
- Adăugați un strat de cremă, bucăți de ananas, din nou cremă și fructe. Puteți păstra câteva bucăți de ananas și pentru decor.
- Dați tortul la rece, acoperit cu folie alimentară, să nu împrumute mirosuri din frigider. Înainte de a-l tăia, puneți deasupra frișca bătută din restul de smântână (400 ml) și decorați cu fructele preferate.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete