fbpx

Tortilla cu carne la cuptor

tortilla cu carne la cuptor

Aveam în congelator un rest de carne tocată și ne gândeam să umplem niște clătite. Dar pentru că nu aveam prea mult timp de gătit, am înlocuit clătitele cu niște foi de tortilla și bine am făcut. Nu doar că arată foarte bine, dar știți cât de gustos a fost? Vedeți rețeta video pentru rețeta noastră de tortilla cu carne la cuptor și s-o faceți negreșit. N-o să vă pară rău!

tortilla cu carne la cuptor

Tortilla cu carne la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 450 g carne tocată de porc

  • 600 g cașcaval ras (sau mozzarella sau orice altă brânză care se topește)

  • 1 ceapă

  • 4 caței de usturoi

  • 1/2 linguriță de chimion

  • 1/2 linguriță de boia (dulce, afumată sau iute)

  • 2 cartofi rași

  • 2 legături de pătrunjel verde

  • 6 foi de tortilla

  • 2 roșii, tăiate cubulețe (sau ardei gras, dacă-l preferați)

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 200 ºC. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
  • Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și căliți ceapa și usturoiul pentru un minut, apoi puneți carnea tocată, condimentele, sare și piper și gătiți 15 minute
  • Adăugați cartofii și mai gătiți aproximativ 5 minute. Luați tigaia de pe foc și puneți o legătură de pătrunjel.
  • Așezați o foaie de tortilla pe tava tapetată. Puneți un strat de carne, câteva cubulețe de roșii și un strat de brânză rasă. Acoperiți cu altă tortilla și repetați pașii.
  • Coaceți pentru 20 de minute și presărați cu pătrunjel verde tocat fin. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: