fbpx

Trigoane cu carne

Trigoane cu carne

Sunt atât de ușor de făcut și de gustoase aceste trigoane cu carne, încât ar fi mare păcat să nu le încercați! Dacă le puneți o salată de frunze verzi alături, sunt delicioase pentru prânz sau cină. Dar sunt perfecte și pentru un bufet suedez (feluri diferite de mâncare, de la aperitive la preparate calde și chiar deserturi, pe care invitatii și le pun singuri în farfurie).

Trigoane cu carne

Trigoane cu carne

5 from 1 vote
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

16

bucăți
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 carne tocată amestec

  • 1 1 pachet de foi de plăcintă

  • 1 1 legătură de usturoi verde

  • 1 1 legătură de ceapă verde

  • 1 1 lingură de pastă de tomate

  • Cimbru

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Boia dulce

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți în ulei ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Adăugați apoi carnea și o căliți și pe ea până-și schimbă culoarea. Potriviți gustul de sare și piper. Noi am mai adăugat boia dulce și cimbru. La final, puneți și pasta de tomate și pătrunjel verde.
  • Ungeți cu ulei și suprapuneți câte 3 foi de plăcintă, apoi tăiați-le în 4 benzi.
  • Puneți o lingură de umplutură la un capăt și împăturiți cu atenție.
  • Așezați trigoanele cu carne pe tava tapetată cu hârtie, le ungeți cu puțin ulei și le coaceți la 190 de grade 20-25 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă folosiți foi de plăcintă congelate, lăsați-le să se dezghețe în frigider, la rece, astfel nu se vor rupe atât de ușor când lucrați cu ele.
Tags: