fbpx

Trigoane cu carne

Trigoane cu carne

Sunt atât de ușor de făcut și de gustoase aceste trigoane cu carne, încât ar fi mare păcat să nu le încercați! Dacă le puneți o salată de frunze verzi alături, sunt delicioase pentru prânz sau cină. Dar sunt perfecte și pentru un bufet suedez (feluri diferite de mâncare, de la aperitive la preparate calde și chiar deserturi, pe care invitatii și le pun singuri în farfurie).

Trigoane cu carne

Trigoane cu carne

5.0 from 1 vote
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

16

bucăți
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 1 lingură de pastă de tomate

  • Cimbru

  • 1 legătură de pătrunjel

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Boia dulce

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i în ulei ceapa È™i usturoiul tăiate mărunt. AdăugaÈ›i apoi carnea È™i o căliÈ›i È™i pe ea până-È™i schimbă culoarea. PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper. Noi am mai adăugat boia dulce È™i cimbru. La final, puneÈ›i È™i pasta de tomate È™i pătrunjel verde.
  • UngeÈ›i cu ulei È™i suprapuneÈ›i câte 3 foi de plăcintă, apoi tăiaÈ›i-le în 4 benzi.
  • PuneÈ›i o lingură de umplutură la un capăt È™i împăturiÈ›i cu atenÈ›ie.
  • AÈ™ezaÈ›i trigoanele cu carne pe tava tapetată cu hârtie, le ungeÈ›i cu puÈ›in ulei È™i le coaceÈ›i la 190 de grade 20-25 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă folosiÈ›i foi de plăcintă congelate, lăsaÈ›i-le să se dezgheÈ›e în frigider, la rece, astfel nu se vor rupe atât de uÈ™or când lucraÈ›i cu ele.
Tags: