fbpx

Trufe de ciocolată

Trufe de ciocolată

Trufele de ciocolată sunt populare în orice colț de lume. Legenda spune că au apărut dintr-o… greșeală, când un ucenic dintr-un restaurant francez a turnat smântâna fierbinte într-un castron cu bucăți de ciocolată. Pe măsură ce amestecul se răcea, el a descoperit că amestecul putea fi modelat, foarte ușor, sub formă de bile. De atunci, trufele de ciocolată au primit noi arome și chiar texturi, astfel că azi pot încânta gusturile oricărui iubitor de ciocolată.
Cum am făcut noi rețeta de trufe de ciocolată vedeți în video-ul de mai jos!

Trufe de ciocolată

Trufe de ciocolată

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
bucăți

20

porții
Timp preparare

15

minutes
timp de răcire

60

minute
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 350 g ciocolată neagră (minimum 50% cacao)

  • 50 g unt (80% grăsime)

  • 50 ml coniac/rom

  • 90 ml smântână pentru frișcă, la temperatura camerei

  • 3 linguri de fulgi de nucă de cocos

  • 3 linguri de nucă

  • Cacao pudră

Cum să faceți

  • Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți nuca pe un rând, fulgii de nucă de cocos pe un altul și dați tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 5 minute. Atenție, fulgii de nucă de cocos se colorează (se îngălbenesc foarte repede). Lăsați să se răcească.
  • Între timp, topiți ciocolata cu untul pe baie de aburi.
  • Când ați obținut un amestec cremos, dați vasul deoparte, lăsați să se răcorească 5 minute. Încorporați alcoolul, apoi smântâna pentru frișcă.
  • Dați compoziția la rece, să se întărească, atât cât să puteți s-o modelați sub formă de biluțe potrivite ca mărime.
  • Tăvăliți biluțele de ciocolată prin cacao sau fulgi de cocos. Sau prin nuca măcinată. Nu ne-am putut hotărî dacă avem vreo preferată, pentru că toate trei ne-au plăcut foarte mult!

Rețetă video

Tags: