Untul de mere (sau apple butter, cum mai este cunoscut) este unul dintre cele mai surprinzătoare cadouri comestibile de făcut în perioada sărbătorilor. Are o aromă proaspătă de mere, cu nuanțe picante și o textură ultra mătăsoasă. Are un gust delicios uns pe biscuiți, felii de pâine prăjită sau clătite.
Unt de mere (Apple Butter)
Servings
2
borcane/270 gPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
2 kg mere
3 linguri de oțet (de 5-6 grade)
300 g zahăr tos
2 batoane de scorțișoară
1 lamâie
1 steluță de anason
1/2 păstaie de vanilie
1/4 linguriță de nucșoară măcinată
1/4 linguriță de cuișoare măcinate
Sare
Cum să faceți
- Spălați merele, îndepărtați codițele și tăiați-le în sferturi. Puneți-le într-o cratiță cu gura largă și acoperiți fructele cu apă rece. Puneți oțetul și un baton de scorțișoară.
- Puneți pe foc potrivit și lăsați să fiarbă 20-30 de minute sau până când merele s-au înmuiat bine și lichidul a scăzut.
- Treceți merele printr-o sită fină. Nu durează mult acest pas, merele fierte se pasează foarte ușor.
- Puneți sosul gros obținut într-un vas cu fund mai gros (de preferat), adăugați zahărul, zeama de lămâie, scorțișoara rămasă și celelalte mirodenii și puneți pe foc mic. Din clipa în care compoziția fierbe, supravegheți-o îndeaproape: amestecați des să nu se lipească (să nu se afume) și o lăsați pe foc 20-25 de minute.
- Scoateți mirodeniile (scorțișoara, anasonul și păstaia de vanilie) și cu ajutorul mixerului vertical, blendați bine compoziția, astfel încât să obțineți un sos foarte fin și omogen.
- Puneți untul de mere (apple butter) în borcane sterilizate, le sigilați și le întoarceți cu capacul în jos, până a doua zi.
Tags: mere
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete