Este una dintre cele mai ușoare rețete de aluat foitaj rapid pe care le-am încercat. În mai puțin de o oră, îl puteți folosi în tot felul de rețete de foitaje sărate sau mai puțin dulci.
Cum să faceți
- Cerneți făina într-un castron, puneți sarea și untul tăiat cubulețe. Amestecați cu degetele și sfărâmați parțial cubulețele de unt. Încorporați treptat apa și strângeți aluatul într-un dreptunghi, pe care apoi îl înfoliați și îl dați la rece 30 de minute.
- După trecerea timpului, pudraÈ›i masa cu făină È™i rulaÈ›i aluatul în sus È™i în jos, într-o singură direcÈ›ie, astfel încât să formaÈ›i un dreptunghi lat de 15 cm È™i lung de 45 de cm. Îl împachetaÈ›i simplu, ca pe plic – vedeÈ›i reÈ›eta filmată la secunda 43, formând un pătrat cu latura de 15 cm.
- Întoarceți aluatul 90 de grade și îl întindeți din nou, într-un singur sens, până foaia ajunge din nou la 15 cm lățime, 45 lungime. Pliați din nou, formând pătratul, rotiți cu 90 de grade și întindeți aluatul pentru ultima oară, în același fel. Pliați, înfoliați aluatul și îl dați la rece 15 minute înainte de a-l folosi.