fbpx

Aluat foitaj rapid

Este una dintre cele mai ușoare rețete de aluat foitaj rapid pe care le-am încercat. În mai puțin de o oră, îl puteți folosi în tot felul de rețete de foitaje sărate sau mai puțin dulci.

Ingrediente

  • 250 g făină

  • 200 g unt rece

  • 75 ml apă rece

  • Sare

Cum să faceți

  • CerneÈ›i făina într-un castron, puneÈ›i sarea È™i untul tăiat cubuleÈ›e. AmestecaÈ›i cu degetele È™i sfărâmaÈ›i parÈ›ial cubuleÈ›ele de unt. ÃŽncorporaÈ›i treptat apa È™i strângeÈ›i aluatul într-un dreptunghi, pe care apoi îl înfoliaÈ›i È™i îl daÈ›i la rece 30 de minute.
  • După trecerea timpului, pudraÈ›i masa cu făină È™i rulaÈ›i aluatul în sus È™i în jos, într-o singură direcÈ›ie, astfel încât să formaÈ›i un dreptunghi lat de 15 cm È™i lung de 45 de cm. Îl împachetaÈ›i simplu, ca pe plic – vedeÈ›i reÈ›eta filmată la secunda 43, formând un pătrat cu latura de 15 cm.
  • ÃŽntoarceÈ›i aluatul 90 de grade È™i îl întindeÈ›i din nou, într-un singur sens, până foaia ajunge din nou la 15 cm lățime, 45 lungime. PliaÈ›i din nou, formând pătratul, rotiÈ›i cu 90 de grade È™i întindeÈ›i aluatul pentru ultima oară, în acelaÈ™i fel. PliaÈ›i, înfoliaÈ›i aluatul È™i îl daÈ›i la rece 15 minute înainte de a-l folosi.