fbpx

Antricot de vită cu sos de unt și piper

antricot de vită cu sos de unt și piper

Aleasă și gătită corect, friptura de vită devine o delicatesă. Antricotul este una dintre cele mai bune cărni de vită, iar pentru a fi perfect de pus pe grătar, pe plită sau la cuptor, carnea trebuie să fie marmorată, cu inserții de grăsime. Vă lăsăm mai jos rețeta pentru antricot de vită cu sos de unt și piper. Este foarte simplu de făcut, dar vă recomandăm să adaptați timpii de gătire în funcție de grosimea antricotului și de cât de bine făcută vă place carnea.

antricot de vită cu sos de unt și piper

Antricot de vită cu sos de unt și piper

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 antricot de vită, la temperatura camerei

  • 2 lingurițe de unt

  • 1 linguriță de ulei de măsline

  • 1 cațel de usturoi

  • Oregano

  • Rozmarin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-o tigaie de fontă, încălziți bine o linguriță de unt și uleiul, adăugați usturoiul și plantele aromatice preferate și lăsați câteva secunde, doar cât să se infuzeze grăsimea.
  • Puneți apoi bucata de antricot, bine uscată în șervete de hârtie, și o lăsați 2 minute pe fiecare parte. După ce întoarceți antricotul, adăugați sare și piper după gust.
  • Puneți apoi tigaia în cuptorul încins la 200 de grade pentru 5-10 minute, în funcție de grosimea bucății de antricot, dar și de cât de bine făcută vă place carnea. În cazul nostru, am ales să pregătim o carne bine făcută.
  • După ce o scoateți din cuptor, ungeți carnea cu untul rămas și o lăsați să se odihnească, obligatoriu, pentru 10 minute înainte de a o tăia. În acest fel, antricotul va rămâne suculent.

Rețetă video

Tags: