
Preferate de cei mai mulți dintre noi, rețeta de aripioare în crustă de fulgi de porumb este extrem de ușor de pregătit.

Aripioare în crustă de fulgi de porumb
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp marinare
2
oreTimp total
50
minutesIngrediente
12 12 aripioare
500 ml 500 lapte bătut
60 ml 60 zeamă de lămâie
1 linguriță 1 de rozmarin uscat
2 căței 2 de usturoi
100 g 100 făină
200 g 200 fulgi de porumb
1 lingură 1 rasă de boia afumată
1 linguriță 1 de sare
1/2 linguriță 1/2 de fulgi de chili
Ulei de floarea-soarelui
Cum să faceți
- Într-un castron de sticlă sau de ceramică, amestecă laptele bătut cu zeama de lămâie, rozmarinul și usturoiul pisate. Adaugă aripioarele tăiate în jumătăți și amestecă ușor, astfel încât marinada să cuprindă toate bucățile de carne. Dă la rece 2 ore.
- Încălzește cuptorul la 200 de grade. Tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei
- Pune într-un vas făina, fulgii de porumb zdrobiți, boiaua afumată, sarea și fulgii de chili.
- Una câte una, trece fiecare aripioară prin amestecul uscat de ingrediente și așază-le pe tavă. Stropește-le cu foarte puțin ulei și coace 35-40 de minute sau până crusta devine aurie și crocantă. Sau, dacă vrei să scurtezi timpul, prăjește-le în baie de ulei, dar nu uita să le scoți pe un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Servește apetisantele aripioare alături de cartofi și sos ketchup sau barbeque, cum vă place!
Tags: fulgi de porumbpui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete