fbpx

Aripioare în crustă de fulgi de porumb

aripioare în crustă de fulgi de porumb

Preferate de cei mai mulți dintre noi, rețeta de aripioare în crustă de fulgi de porumb este extrem de ușor de pregătit.

aripioare în crustă de fulgi de porumb

Aripioare în crustă de fulgi de porumb

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp marinare

2

ore
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 12 aripioare

  • 500 ml lapte bătut

  • 60 ml zeamă de lămâie

  • 1 linguriță de rozmarin uscat

  • 2 căței de usturoi

  • 100 g făină

  • 200 g fulgi de porumb

  • 1 lingură rasă de boia afumată

  • 1 linguriță de sare

  • 1/2 linguriță de fulgi de chili

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Într-un castron de sticlă sau de ceramică, amestecă laptele bătut cu zeama de lămâie, rozmarinul și usturoiul pisate. Adaugă aripioarele tăiate în jumătăți și amestecă ușor, astfel încât marinada să cuprindă toate bucățile de carne. Dă la rece 2 ore.
  • Încălzește cuptorul la 200 de grade. Tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei
  • Pune într-un vas făina, fulgii de porumb zdrobiți, boiaua afumată, sarea și fulgii de chili.
  • Una câte una, trece fiecare aripioară prin amestecul uscat de ingrediente și așază-le pe tavă. Stropește-le cu foarte puțin ulei și coace 35-40 de minute sau până crusta devine aurie și crocantă. Sau, dacă vrei să scurtezi timpul, prăjește-le în baie de ulei, dar nu uita să le scoți pe un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Servește apetisantele aripioare alături de cartofi și sos ketchup sau barbeque, cum vă place!
Tags: