
Se potrivește cu foarte multe cărnuri, dar cei mai mulți dintre noi îl asociem cu inconfundabilele coaste de porc la cuptor sau la grătar. Așa că am adunat toate ingredientele de care aveam nevoie și l-am încercat în bucătăria noastră. Este atât de ușor de făcut, încât nu puteam să nu vă împărtășim și vouă rețeta de sos barbeque.

Sos barbeque
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 1 cutie de roșii în suc propriu
1 1 ceapă, tăiată fin
2 2 caței de usturoi, tăiați fin
1 1 lingură de ulei de măsline
2 2 linguri de oțet de mere
2 2 lingurițe de boia afumată
2 2 linguri de zahăr brun
2 2 linguri de oțet balsamic
1 1 linguriță rasă de chimen măcinat
1 1 linguriță rasă de cimbru uscat
200 ml 200 apă
1 1 linguriță de sare
1/2 1/2 linguriță de piper
Cum să faceți
- Călește ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
- După 2-3 minute, adaugă roșiile în suc propriu și restul ingredientelor.
- Lasă să fiarbă pe foc mic, fără capac, 20-25 de minute, amestecând să nu se lipească.
- Ia apoi de pe foc și toarnă amestecul într-un blender și mixează până sosul barbeque capătă consistență fină. Sau pasează-l cu mixerul vertical.
- Toarnă sosul într-un borcan sau într-o sticlă cu gura mai largă și închide ermetic. Îl poți păstra la frigider 1-2 săptămâni.
Sfaturi
- Mai poți încerca și următoarea rețetă de sos barbeque, fără fierbere. Amestecă într-un blender 350 g ketchup, 200 g zahăr brun, 115 ml oțet de vin roșu, 115 ml apă, 1 lingură de sos Worcestershire, 2½ linguri de pudră de muștar, 2 lingurițe de boia (dulce, iute, afumată, după preferință), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță rasă de piper măcinat și ½ linguriță de sos iute. Mixează 2-3 minute sau până sosul barbeque devine cremos și fin ca textură. Păstrează-l la rece, într-un recipient bine sigilat.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete