Sos barbeque

sos barbeque

Se potrivește cu foarte multe cărnuri, dar cei mai mulți dintre noi îl asociem cu inconfundabilele coaste de porc la cuptor sau la grătar. Așa că am adunat toate ingredientele de care aveam nevoie și l-am încercat în bucătăria noastră. Este atât de ușor de făcut, încât nu puteam să nu vă împărtășim și vouă rețeta de sos barbeque.

sos barbeque

Sos barbeque

5 din 1 vote
Fel: sosuriDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de roșii în suc propriu

  • 1 ceapă, tăiată fin

  • 2 caței de usturoi, tăiați fin

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 2 linguri de oțet de mere

  • 2 lingurițe de boia afumată

  • 2 linguri de zahăr brun

  • 2 linguri de oțet balsamic

  • 1 linguriță rasă de chimen măcinat

  • 1 linguriță rasă de cimbru uscat

  • 200 ml apă

  • 1 linguriță de sare

  • 1/2 linguriță de piper

Cum să faceți

  • Călește ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
  • După 2-3 minute, adaugă roșiile în suc propriu și restul ingredientelor.
  • Lasă să fiarbă pe foc mic, fără capac, 20-25 de minute, amestecând să nu se lipească.
  • Ia apoi de pe foc și toarnă amestecul într-un blender și mixează până sosul barbeque capătă consistență fină. Sau pasează-l cu mixerul vertical.
  • Toarnă sosul într-un borcan sau într-o sticlă cu gura mai largă și închide ermetic. Îl poți păstra la frigider 1-2 săptămâni.

Sfaturi

  • Mai poți încerca și următoarea rețetă de sos barbeque, fără fierbere. Amestecă într-un blender 350 g ketchup, 200 g zahăr brun, 115 ml oțet de vin roșu, 115 ml apă, 1 lingură de sos Worcestershire, 2½ linguri de pudră de muștar, 2 lingurițe de boia (dulce, iute, afumată, după preferință), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță rasă de piper măcinat și ½ linguriță de sos iute. Mixează 2-3 minute sau până sosul barbeque devine cremos și fin ca textură. Păstrează-l la rece, într-un recipient bine sigilat.

Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal