fbpx

Coaste de porc la cuptor

coaste de porc la cuptor

Știți expresia aceea ”bune de te lingi pe degete!”? Este exact ce se va întâmpla după ce ați pregătit aceste coaste de porc la cuptor! Sunt absolut irezistibile și simple, dar și lângă niște cartofi ori lângă un sos barbeque.

coaste de porc la cuptor

Coaste de porc la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

2

hours 

10

minutes
Timp total

2

hours 

25

minutes

Ingrediente

  • 2 coaste de porc/scăricică (aprox. 2 kg)

  • 4 linguri de dulceață de ardei iute

  • 120 g sos ketchup

  • 4 linguri de sos Sriracha (sau orice alt sos iute)

  • Apă (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 120 de grade.
  • Cu ajutorul unui cuțit, îndepărtează membrana de pe spatele coastelor, apoi dă-le cu sare pe ambele părți.
  • Într-un castronel, amestecă dulceața de ardei iute cu sosurile și, dacă amestecul e prea legat/gros, adaugă treptat puțină apă. Ar trebui să ajungă la consistența unei smântâni care curge.
  • Unge coastele cu sosul obținut, pe ambele părți, și păstrează sosul rămas, îl vei folosi și mai târziu.
  • Pune fiecare coastă de porc pe o folie de aluminiu și împachetează-le ca pe plic, astfel încât să nu pierzi aburul care se va forma când le dai la cuptor.
  • Pune-le într-o tavă și coace 2 ore. Îndepărtează apoi folia, unge coastele cu sosul păstrat și mai dă la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-10 minute sau până capătă o crustă frumoasă.

Sfaturi

  • Când îndepărtezi folia de aluminiu, transferă coastele pe o folie de aluminiu curată și unge cărnurile și cu sosul format în timpul coacerii. Este delicios!
  • Dacă vrei să pregătești coastele pe grătar, ține-le la marinat înainte, în sosul pregătit, câteva ore și, neapărat, unge-le cât mai des în timpul gătirii pe foc.