fbpx

Aripioare lipicioase

Aripioare lipicioase

Deloc complicată treaba cu aceste aripioare lipicioase. Și nu doar că le veți da la cuptor în 10 minute, dar sunt și foarte gustoase. Și nu vă întristați dacă nu aveți vreunul dintre sosuri. Până la urmă, puteți să combinați ingredientele pe care le aveți deja și să o găsiți pe cea care vă place cel mai mult. Cum am făcut noi aripioarele lipicioase urmăriți în rețeta video.

Aripioare lipicioase

Aripioare lipicioase

5 din 1 vote
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

6


porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediente

  • 2 kg aripioare

  • 50 ml sos de soia

  • 3 linguri de sos ketchup

  • 3 linguri de sos barbeque

  • 1 lingură de miere

  • 3 caței de usturoi

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 linguri de zeamă de lămâie

  • Semințe de susan, opțional

  • Cozi de ceapă verde, opțional

  • Sare


  • Piper

Cum să faceți

  • Îndepărtați vârful aripilor. Le puteți folosi, de exemplu, într-o supă. Tăiați în jumătăți aripile și puneți-le într-un castron încăpător.
  • Într-un vas mai mic, amestecați sosurile cu mierea, usturoiul pisat, uleiul de măsline și zeama de lămâie, sare, piper. Când sosul a devenit omogen, turnați-l peste aripi și amestecați cât mai bine, astfel încât să cuprindă fiecare bucățică de carne.
  • Puneți aripile, cu tot cu sos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul încins în prealabil, la 200 de grade.
  • Coaceți 30 de minute sau până carnea a căpătat acea culoarea rumenă și foarte apetisantă.
  • După ce le-am scos din cuptor, am presărat deasupra semințe de susan și câteva fire de ceapă verde tăiată fin și le-am mâncat mintenaș, dar nu singure, ci cu trei sosuri: maioneză, ketchup și harissa.

Rețetă video

Tags: