
Deloc complicată treaba cu aceste aripioare lipicioase. Și nu doar că le veți da la cuptor în 10 minute, dar sunt și foarte gustoase. Și nu vă întristați dacă nu aveți vreunul dintre sosuri. Până la urmă, puteți să combinați ingredientele pe care le aveți deja, tot bun o să fie. Cum am făcut noi aripioarele lipicioase urmăriți în rețeta video.

Aripioare lipicioase
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTotal time
40
minutesIngrediente
2 kg aripioare
50 ml sos de soia
3 linguri de sos ketchup
3 linguri de sos barbeque
1 lingură de miere
3 caței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de zeamă de lămâie
Semințe de susan, opțional
Cozi de ceapă verde, opțional
Sare
Piper
Cum să faceți
- Îndepărtați vârful aripilor. Le puteți folosi, de exemplu, într-o supă. Tăiați în jumătăți aripile și puneți-le într-un castron încăpător.
- Într-un vas mai mic, amestecați sosurile cu mierea, usturoiul pisat, uleiul de măsline și zeama de lămâie, sare, piper. Când sosul a devenit omogen, turnați-l peste aripi și amestecați cât mai bine, astfel încât să cuprindă fiecare bucățică de carne.
- Puneți aripile, cu tot cu sos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul încins în prealabil, la 200 de grade.
- Coaceți 30 de minute sau până carnea a căpătat acea culoarea rumenă și foarte apetisantă.
- După ce le-am scos din cuptor, am presărat deasupra semințe de susan și câteva fire de ceapă verde tăiată fin și le-am mâncat mintenaș, dar nu singure, ci cu trei sosuri: maioneză, ketchup și harissa.
Rețetă video
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete