fbpx

Biscuiți sărați

biscuiți sărați

Acești biscuiți sărați și aromați sunt pur și simplu irezistibili. Dacă nu ai o făină specială pentru aluaturile de pâine, folosește cu încredere orice altă făină, chiar și integrală.

biscuiți sărați

Biscuiți sărați

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp racire

15

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 100 g făină tip 650

  • 100 g parmezan ras (sau orice altă brânză maturată tare)

  • 100 g unt rece

  • 1 linguriță rasă cu boia dulce

  • 6 roÈ™ii uscate în ulei

  • 1 linguriță de sare

  • 1/2 linguriță de cimbru uscat (sau busuioc)

Cum să faceți

  • Taie mărunt roÈ™iile uscate bine scurse de ulei È™i pune-le într-un castronel.
  • ÃŽn bolul unui mixer, pune făina, brânza rasă, untul rece tăiat cubuleÈ›e, sarea È™i cimbrul (sau busuioc uscat). Amestecă scurt, doar cât ingredientele se amestecă. Adaugă roÈ™iile È™i mai mixează 2 secunde. Răstoarnă amestecul pentru biscuiÈ›i săraÈ›i pe o folie alimentară È™i strânge-l astfel încât să-i dai formă de sul.
  • Dă-l la congelator 15 minute. Taie fâșii potrivite ca grosime È™i aÈ™ază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Coace 12-14 minute, la 180 de grade, cât să devină uÈ™or crocanÈ›i. Scoate-i pe un grătar să se răcească.
  • ServeÈ™te biscuiÈ›ii săraÈ›i cu o cremă de brânză, pate de ficat sau pastă de peÈ™te. Ori simpli, lângă un pahar cu vin.
Tags: