fbpx

Biscuiți sărați

biscuiți sărați

Acești biscuiți sărați și aromați sunt pur și simplu irezistibili. Dacă nu ai o făină specială pentru aluaturile de pâine, folosește cu încredere orice altă făină, chiar și integrală.

biscuiți sărați

Biscuiți sărați

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp racire

15

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 100 g 100 făină tip 650

  • 100 g 100 parmezan ras (sau orice altă brânză maturată tare)

  • 100 g 100 unt rece

  • 1 linguriță 1 rasă cu boia dulce

  • 6 6 roșii uscate în ulei

  • 1 linguriță 1 de sare

  • 1/2 linguriță 1/2 de cimbru uscat (sau busuioc)

Cum să faceți

  • Taie mărunt roșiile uscate bine scurse de ulei și pune-le într-un castronel.
  • În bolul unui mixer, pune făina, brânza rasă, untul rece tăiat cubulețe, sarea și cimbrul (sau busuioc uscat). Amestecă scurt, doar cât ingredientele se amestecă. Adaugă roșiile și mai mixează 2 secunde. Răstoarnă amestecul pentru biscuiți sărați pe o folie alimentară și strânge-l astfel încât să-i dai formă de sul.
  • Dă-l la congelator 15 minute. Taie fâșii potrivite ca grosime și așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Coace 12-14 minute, la 180 de grade, cât să devină ușor crocanți. Scoate-i pe un grătar să se răcească.
  • Servește biscuiții sărați cu o cremă de brânză, pate de ficat sau pastă de pește. Ori simpli, lângă un pahar cu vin.
Tags: