Acești biscuiți sărați și aromați sunt pur și simplu irezistibili. Dacă nu ai o făină specială pentru aluaturile de pâine, folosește cu încredere orice altă făină, chiar și integrală.
Biscuiți sărați
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
15
minutesTimp racire
15
minuteTimp total
35
minutesIngrediente
100 g făină tip 650
100 g parmezan ras (sau orice altă brânză maturată tare)
100 g unt rece
1 linguriță rasă cu boia dulce
6 roșii uscate în ulei
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de cimbru uscat (sau busuioc)
Cum să faceți
- Taie mărunt roșiile uscate bine scurse de ulei și pune-le într-un castronel.
- În bolul unui mixer, pune făina, brânza rasă, untul rece tăiat cubulețe, sarea și cimbrul (sau busuioc uscat). Amestecă scurt, doar cât ingredientele se amestecă. Adaugă roșiile și mai mixează 2 secunde. Răstoarnă amestecul pentru biscuiți sărați pe o folie alimentară și strânge-l astfel încât să-i dai formă de sul.
- Dă-l la congelator 15 minute. Taie fâșii potrivite ca grosime și așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Coace 12-14 minute, la 180 de grade, cât să devină ușor crocanți. Scoate-i pe un grătar să se răcească.
- Servește biscuiții sărați cu o cremă de brânză, pate de ficat sau pastă de pește. Ori simpli, lângă un pahar cu vin.
Tags: biscuiți
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete