
Când vă este poftă de ceva dulce și sănătos, simplu și rapid de făcut, vă arătăm cum să faceți aceste bomboane fără zahăr adăugat. Ingredientele de bază sunt curmalele, pe care folosiți ca îndulcitor, și nucile, iar combinația celor două o să vă placă de la prima înghțitură, atât sunt de bune aceste bomboane fără zahăr.

Bomboane fără zahăr
Bomboane
23
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
0
minutesIngrediente
200 g curmale fără sâmburi
250 g nucă
50 g nucă de cocos
5 linguri de apă
2 lingurițe de esență de vanilie
Cacao
Cum să faceți
- Curmalele și nuca se pun într-un blender de putere mai mare și se mărunțesc. După 2-3 minute, amestecul începe să devină cremos și lipicios. Dacă robotul nu este de putere mare, compoziția cremoasă se formează greu, adăugați, treptat, câte o lingură de apă rece, până când se ajunge la consistența perfectă pentru a modelate bomboanele. Adăugați și esența de vanilie, după gustul nostru 2 lingurițe au fost suficiente.
- Modelați cu palmele bomboanele și le tăvăliți apoi prin nucă de cocos și, dacă doriți, și prin cacaua cernută. Se păstrează la rece până la 3 săptămâni.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă ați cumpărat curmale mai uscate, vă sfătuim să le puneți în apă fierbinte pentru 10 minute, să se hidrateze înainte de a le pune în vasul robotului. În acest fel, compoziția va deveni omogenă și mai ușor de modelat.
Tags: curmale
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete