Ușor de pregătit, o porție de borș țărănesc cu cartofi e binevenită mai ales în acele zile când simțim nevoia de ceva mai ușor, fără carne. Și nici nu avem de muncă prea mult la el, vedeți rețeta video cum l-am făcut noi.
Borș țărănesc cu cartofi
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
3 cartofi mari
2 morcovi
1 ceapă
1 ardei gras roșu
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1/2 țelină
2 foi de dafin
2 l apă fierbinte
1 l borÈ™
1 linguriță de pastă de roșii
50 g unt
1 crenguță de cimbru
Tarhon
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați rădăcinoasele și tăiați-le cubulețe. După ce i-ați curățat de coajă, tăiați cartofii în cuburi potrivit de mari.
- Căliți ceapa în untul topit, adăugați cubulețele de morcovi, țelină, păstârnac și pătrunjel.
- După ce legumele s-au înmuiat, puneți apa, ceva sare, cimbrul, cartofii, ardeiul gras, foile de dafin. Gustați și mai adăugați un praf de sare, dacă e cazul.
- După ce supa de legume a dat în clocot câteva minute, timp în care cartofii s-au fiert, adăugați pasta de tomate și borșul fiert separat.
- Când borșul de cartofi e aproape gata, adăugați un praf de piper (opțional), tarhonul (noi am avut la borcan).
- Și dacă vă place, mâncați borșul țărănesc cu cartofi și cu smântână proaspătă. Și un ardei iute, că tare-i bun!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete