fbpx

Borș țărănesc cu cartofi

borș tărănesc cu cartofi

Ușor de pregătit, o porție de borș țărănesc cu cartofi e binevenită mai ales în acele zile când simțim nevoia de ceva mai ușor, fără carne. Și nici nu avem de muncă prea mult la el, vedeți rețeta video cum l-am făcut noi.

borș tărănesc cu cartofi

Borș țărănesc cu cartofi

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 cartofi mari

  • 2 morcovi

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1/2 țelină

  • 2 foi de dafin

  • 2 l apă fierbinte

  • 1 l borș

  • 1 linguriță de pastă de roșii

  • 50 g unt

  • 1 crenguță de cimbru

  • Tarhon

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați rădăcinoasele și tăiați-le cubulețe. După ce i-ați curățat de coajă, tăiați cartofii în cuburi potrivit de mari.
  • Căliți ceapa în untul topit, adăugați cubulețele de morcovi, țelină, păstârnac și pătrunjel.
  • După ce legumele s-au înmuiat, puneți apa, ceva sare, cimbrul, cartofii, ardeiul gras, foile de dafin. Gustați și mai adăugați un praf de sare, dacă e cazul.
  • După ce supa de legume a dat în clocot câteva minute, timp în care cartofii s-au fiert, adăugați pasta de tomate și borșul fiert separat.
  • Când borșul de cartofi e aproape gata, adăugați un praf de piper (opțional), tarhonul (noi am avut la borcan).
  • Și dacă vă place, mâncați borșul țărănesc cu cartofi și cu smântână proaspătă. Și un ardei iute, că tare-i bun!

Rețetă video

Tags: