fbpx

Brânză telemea marinată

brânză telemea marinată

Telemeaua din lapte de vacă, de bivoliță, de oaie sau de capră, se păstrează în saramură timp de câteva luni. Este foarte asemănătoare cu feta grecilor. Iar dacă o și marinăm simplu, în ulei de măsline, gustul brânzei devine și mai intens. Dacă vreți să încercați ceva bun și foarte simplu de pregătit, vă lăsăm mai jos rețeta de brânză telemea marinată. Noi am folosit telemeaua de capră, dar voi alegeți tipul de brânză care vă place cel mai mult.

brânză telemea marinată

Brânză telemea marinată

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 500 g brânză telemea

  • 250 ml ulei de măsline

  • 8 caței de usturoi, tăiați fin

  • 1 ceapă roșie, tăiată fin

  • 1 lamâie

  • 1 ardei iute roșu (opțional)

  • 10 boabe de piper negru

  • Pătrunjel verde

Cum să faceți

  • Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mică, la foc mediu. Adăugați usturoiul, ceapa roșie, 2-3 fâșii de coajă de lămâie, piperul negru și ardeiul iute feliat. Țineți pe foc puțin, cât să dea un clocot.
  • Opriți focul și lăsați uleiul să se răcească la temperatura camerei. Puneți pătrunjelul tocat.
  • Turnați uleiul infuzat peste brânza tăiată cuburi. O puteți mânca imediat sau o puteți păstra în frigider, într-un borcan bine închis.
  • Noi am mâncat brânza marinată cu pâine prăjită în tigaie. Simplu, dar atât de buuuuun!!!
Tags: