Am putea spune despre rețeta de brioșe cu afine că este aproape de perfecțiune. Brioșele sunt potrivit de dulci, suficient de pufoase și nu foarte uscate. Au fost delicioase lângă cafeaua matinală. Vă lăsăm rețeta video mai jos, să vă convingeți cât de ușor le-am făcut.
Brioșe cu afine
Porții
12
brioșeTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
250 g afine
500 g făină
2 ouă mari
250 ml lapte
60 g unt topit
125 g zahăr
10 g praf de copt
5 g scortișoară
2 g bicarbonat
1 linguriță de esență de vanilie
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 190° C.
- În castron, amestecați făina cu praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare.
- Într-un alt castron, amestecați ouăle cu zahărul, laptele, untul și vanilia și încorporați ingredientele uscate. Amestecați și puneți apoi afinele.
- Umpleți formele de brioșe cu compoziția pregătită și coaceți 25-30 de minute sau până când brioșele sunt ferme la atingere, iar scobitoarea-test iese curată din compoziție.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă folosiți forme de silicon, nu este nevoie nici să le ungeți cu ulei, nici să le tapetați cu hârtiile speciale.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete