
Cu siguranță ești în căutarea unui desert simplu de făcut, iar rețeta de brioșe cu ciocolată este propunerea noastră! Amesteci separat ingredientele uscate și cele umede, le reunești în final și torni compoziția în forme. Atât de simplu este!

Brioșe cu ciocolată
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
95 g făină
45 g cacao
2 ouă mari
150 g zahăr brun
80 ml ulei de floarea-soarelui
120 ml lapte bătut
100 g ciocolată cu lapte/neagră
3/4 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat
2 lingurițe de esență de rom
1/4 linguriță de sare
Cum să faceți
- Cerne într-un castron făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
- Separat, bate ouăle cu zahărul, uleiul, laptele bătut și esența de rom.
- Încorporează ingredientele umede în amestecul uscat, doar cât să omogenizezi compoziția. La final, adaugă ciocolata mărunțită.
- Toarnă amestecul în formele de brioșe tapetate cu hârtie și coace la 180 de grade pentru 18-25 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din compoziție.
- După ce s-au răcit, servește-le simple sau decorate cu crema de cacao cu avocado.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete