Bruschetele sunt gustarea ideală, se prepară foarte repede și sunt și foarte gustoase. Roșiile și usturoiul sunt vedetele rețetei, doar că le-am gătit puțin diferit de ceea ce ați mai încercat până acum. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea și veți pregăti chiar azi rețeta noastră de bruschete cu usturoi și roșii coapte.
Bruschete cu usturoi și roșii coapte
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
4 capățâni de usturoi
300 g roșii cherry
1 pâine
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați căpățânile de usturoi la bază, în zona mustăților. Așezați fiecare căpățână pe câte o folie de aluminiu (sau hârtie de copt), puneți sare și piper, puțin ulei și ”împachetați”. Așezați ”pachețelele” pe o tavă și, alături, puneți și roșiile, stropite cu puțin ulei, sare și piper după gust. Dați la cuptor 20-25 de minute la 200 de grade.
- Între timp, prăjiți feliile de pâine într-o tigaie unsă cu ulei.
- Scoateți pulpa de usturoi copt într-un castronel și pasați-o cu furculița. Adăugați doar un strop de ulei, cât să obțineți o pastă cremoasă.
- La final, ungeți pâinea cu usturoi copt și așezați deasupra roșiile coapte tocate/tăiate. Presărați sare și piper, cum vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete