
Ce spuneți de o budincă cu dovlecei și morcovi? O rețetă foarte simplă, cu consistență moale, savuroasă. Amestecați toate ingredientele într-un singur castron, așa că nu aveți nici multe vase de spălat. Noi am folosit brânza telemea, dar o puteți înlocui cu o brânză de vaci sau ricotta, dacă o preferați.

Budincă cu dovlecei și morcovi
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
3 dovlecei, tăiați cubulețe
2 morcovi, tăiați cubulețe
300 g brânză telemea (sau brânză de vaci ori ricotta)
5 ouă
120 g de făină
60 g parmezan + extra
2 linguri de smântână (sau iaurt gras)
1 legătură de pătrunjel verde
1 plic de praf de copt
Oregano uscat (opțional)
Ulei de măsline
Pesmet
Sare
Piper
Cum să faceți
- Sfărâmați brânza cu o furculiță. Adăugați ouăle, sare, piper și oregano, după gust, și amestecați. Puneți și parmezanul ras sau orice altă brânză maturată.
- Completați cu făina, praful de copt, smântâna, verdeața și legumele. Dacă în final compoziția vi se pare prea groasă (poate ați folosit ouă mai mici), adăugați câteva linguri de lapte (sau iaurt ori smântână).
- Ungeți cu puțin ulei tava de copt (noi am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm) și o tapetați cu pesmet.
- Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Lăsați budinca cu dovlecei și morcovi să se răcească și o porționați.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete