fbpx

Budincă cu dovlecei și morcovi

budinca cu dovlecei si morcovi

Ce spuneți de o budincă cu dovlecei și morcovi? O rețetă foarte simplă, cu consistență moale, savuroasă. Amestecați toate ingredientele într-un singur castron, așa că nu aveți nici multe vase de spălat. Noi am folosit brânza telemea, dar o puteți înlocui cu o brânză de vaci sau ricotta, dacă o preferați.

budinca cu dovlecei si morcovi

Budincă cu dovlecei și morcovi

5 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 3 3 dovlecei, tăiați cubulețe

  • 2 2 morcovi, tăiați cubulețe

  • 300 g 300 brânză telemea (sau brânză de vaci ori ricotta)

  • 5 5 ouă

  • 120 g 120 de făină

  • 60 g 60 parmezan + extra

  • 2 linguri 2 de smântână (sau iaurt gras)

  • 1 legătură 1 de pătrunjel verde

  • 1 plic 1 de praf de copt

  • Oregano uscat (opțional)

  • Ulei de măsline

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Sfărâmați brânza cu o furculiță. Adăugați ouăle, sare, piper și oregano, după gust, și amestecați. Puneți și parmezanul ras sau orice altă brânză maturată.
  • Completați cu făina, praful de copt, smântâna, verdeața și legumele. Dacă în final compoziția vi se pare prea groasă (poate ați folosit ouă mai mici), adăugați câteva linguri de lapte (sau iaurt ori smântână).
  • Ungeți cu puțin ulei tava de copt (noi am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm) și o tapetați cu pesmet.
  • Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Lăsați budinca cu dovlecei și morcovi să se răcească și o porționați.

Rețetă video

Tags: