fbpx

Budincă cu dovlecei și morcovi

budinca cu dovlecei si morcovi

Ce spuneți de o budincă cu dovlecei și morcovi? O rețetă foarte simplă, cu consistență moale, savuroasă. Amestecați toate ingredientele într-un singur castron, așa că nu aveți nici multe vase de spălat. Noi am folosit brânza telemea, dar o puteți înlocui cu o brânză de vaci sau ricotta, dacă o preferați.

budinca cu dovlecei si morcovi

Budincă cu dovlecei și morcovi

5.0 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei, tăiaÈ›i cubuleÈ›e

  • 2 morcovi, tăiaÈ›i cubuleÈ›e

  • 300 g brânză telemea (sau brânză de vaci ori ricotta)

  • 5 ouă

  • 120 g de făină

  • 60 g parmezan + extra

  • 2 linguri de smântână (sau iaurt gras)

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 1 plic de praf de copt

  • Oregano uscat (opÈ›ional)

  • Ulei de măsline

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SfărâmaÈ›i brânza cu o furculiță. AdăugaÈ›i ouăle, sare, piper È™i oregano, după gust, È™i amestecaÈ›i. PuneÈ›i È™i parmezanul ras sau orice altă brânză maturată.
  • CompletaÈ›i cu făina, praful de copt, smântâna, verdeaÈ›a È™i legumele. Dacă în final compoziÈ›ia vi se pare prea groasă (poate aÈ›i folosit ouă mai mici), adăugaÈ›i câteva linguri de lapte (sau iaurt ori smântână).
  • UngeÈ›i cu puÈ›in ulei tava de copt (noi am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm) È™i o tapetaÈ›i cu pesmet.
  • TurnaÈ›i compoziÈ›ia în tavă È™i daÈ›i la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de minute. LăsaÈ›i budinca cu dovlecei È™i morcovi să se răcească È™i o porÈ›ionaÈ›i.

Rețetă video

Tags: