fbpx

Budincă de brânză de vaci

budincă de brânză de vaci

Ne-am gândit să facem ceva rapid, cremos și foarte bun pentru prima masă din zi. Vă spunem doar atât: în 10 minute chiar veți da budinca de brânză de vaci la cuptor și aveți timp să faceți și cafeaua (sau ceaiul). După ce-am mâncat-o, ne-am gândit că la fel de bine ar putea fi și rețeta perfectă pentru o cină ușoară, pentru că este o budincă sărată, nu dulce! Să aveți poftă!

budincă de brânză de vaci

Budincă de brânză de vaci

5 din 2 votes
Fel: mic-dejun, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g brânză de vaci, bine scursă de zer

  • 3 linguri de smântână (sau iaurt gras)

  • 30 g unt moale + unt pentru uns tava

  • 1 lingură de făină

  • 1 lingură de amidon

  • 3 ouă

  • Pesmet (sau griș)

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron, bateți spumă albușurile cu un praf de sare. Dacă folosiți mixerul, e și mai rapid, și sunteți siguri că spuma e bine bătută.
  • Separat, amestecați brânza de vaci cu untul și smântâna, apoi adăugați treptat gălbenușurile.
  • În crema finală, încorporați spuma de albușuri și amestecul cernut de făină și amidon.
  • Ungeți cu unt o tavă de 20×20 cm și pudrați-o cu griș sau pesmet. Turnați compoziția de budincă de brânză de vaci și dați la cuptorul încins, la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute. Sau până scobitoarea-test iese uscată din centrul budincii.
  • Noi am pus deasupra puțin gem, dar dacă aveți înghețată în congelator, să știți că este delicioasă combinația celor două!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal