fbpx

Budincă de brânză de vaci

budincă de brânză de vaci

Ne-am gândit să facem ceva rapid, cremos și foarte bun pentru prima masă din zi. Vă spunem doar atât: în 10 minute chiar veți da budinca de brânză de vaci la cuptor și aveți timp să faceți și cafeaua (sau ceaiul). După ce-am mâncat-o, ne-am gândit că la fel de bine ar putea fi și rețeta perfectă pentru o cină ușoară, pentru că este o budincă sărată, nu dulce! Să aveți poftă!

budincă de brânză de vaci

Budincă de brânză de vaci

5 from 2 votes
Course: mic-dejun, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g brânză de vaci, bine scursă de zer

  • 3 linguri de smântână (sau iaurt gras)

  • 30 g unt moale + unt pentru uns tava

  • 1 lingură de făină

  • 1 lingură de amidon

  • 3 ouă

  • Pesmet (sau griÈ™)

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, bateÈ›i spumă albuÈ™urile cu un praf de sare. Dacă folosiÈ›i mixerul, e È™i mai rapid, È™i sunteÈ›i siguri că spuma e bine bătută.
  • Separat, amestecaÈ›i brânza de vaci cu untul È™i smântâna, apoi adăugaÈ›i treptat gălbenuÈ™urile.
  • ÃŽn crema finală, încorporaÈ›i spuma de albuÈ™uri È™i amestecul cernut de făină È™i amidon.
  • UngeÈ›i cu unt o tavă de 20×20 cm È™i pudraÈ›i-o cu griÈ™ sau pesmet. TurnaÈ›i compoziÈ›ia de budincă de brânză de vaci È™i daÈ›i la cuptorul încins, la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute. Sau până scobitoarea-test iese uscată din centrul budincii.
  • Noi am pus deasupra puÈ›in gem, dar dacă aveÈ›i îngheÈ›ată în congelator, să È™tiÈ›i că este delicioasă combinaÈ›ia celor două!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal