fbpx

Budincă de broccoli

budincă de broccoli

Broccoli este una dintre acele legume pe care ori o iubești, ori nu vrei să auzi de ea. Pentru cea de-a doua categorie, în special, am pregătit această rețetă de budincă de broccoli în care gustul controversatei legume devine mai puțin pregnant în combinația savuroasă de brânză și smântână. De încercat, măcar o dată!

budincă de broccoli

Budincă de broccoli

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 1 broccoli proaspăt

  • 4 ouă

  • 375 g smântână (o cutie mare)

  • 200 g brânză telemea

  • Unt

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper (opÈ›ional)

Cum să faceți

  • Rupe broccoli în bucheÈ›ele potrivit de mic, pune-le într-o sită È™i apoi sub un jet de apă rece.
  • Pune la fiert o oală cu apă È™i un praf de sare la fiert. Când dă în clocot, adaugă bucheÈ›elele de broccoli È™i lasă-le să fiarbă 1-2 minute.
  • Scurge-le bine de apă È™i pune-le într-un vas de copt potrivit ca mărime uns cu unt È™i tapetat cu pesmet.
  • Bate ouăle cu un praf de sare È™i piper (opÈ›ional). Adaugă brânza sfărâmată È™i smântâna.
  • Toarnă amestecul lichid peste broccoli È™i dă tava la cuptorul încins în prealabil. Coace la foc potrivit 20-25 de minute sau până se rumeneÈ™te frumos.
  • ServeÈ™te budinca de broccoli după câteva minute, doar cât să se răcorească uÈ™or.
Tags: