
Broccoli este una dintre acele legume pe care ori o iubești, ori nu vrei să auzi de ea. Pentru cea de-a doua categorie, în special, am pregătit această rețetă de budincă de broccoli în care gustul controversatei legume devine mai puțin pregnant în combinația savuroasă de brânză și smântână. De încercat, măcar o dată!

Budincă de broccoli
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
1 broccoli proaspăt
4 ouă
375 g smântână (o cutie mare)
200 g brânză telemea
Unt
Pesmet
Sare
Piper (opțional)
Cum să faceți
- Rupe broccoli în buchețele potrivit de mic, pune-le într-o sită și apoi sub un jet de apă rece.
- Pune la fiert o oală cu apă și un praf de sare la fiert. Când dă în clocot, adaugă buchețelele de broccoli și lasă-le să fiarbă 1-2 minute.
- Scurge-le bine de apă și pune-le într-un vas de copt potrivit ca mărime uns cu unt și tapetat cu pesmet.
- Bate ouăle cu un praf de sare și piper (opțional). Adaugă brânza sfărâmată și smântâna.
- Toarnă amestecul lichid peste broccoli și dă tava la cuptorul încins în prealabil. Coace la foc potrivit 20-25 de minute sau până se rumenește frumos.
- Servește budinca de broccoli după câteva minute, doar cât să se răcorească ușor.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
afumătură
ardei
bacon
banane
biscuiți
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
ficăței de pui
foitaj
iaurt
marinade
mere
mozzarella
mămăligă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
praz
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
varză
vinete