fbpx

Budincă de broccoli

budincă de broccoli

Broccoli este una dintre acele legume pe care ori o iubești, ori nu vrei să auzi de ea. Pentru cea de-a doua categorie, în special, am pregătit această rețetă de budincă de broccoli în care gustul controversatei legume devine mai puțin pregnant în combinația savuroasă de brânză și smântână. De încercat, măcar o dată!

budincă de broccoli

Budincă de broccoli

5 din 1 vote
Fel: gustări / aperitive, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 1 broccoli proaspăt

  • 4 ouă

  • 375 g smântână (o cutie mare)

  • 200 g brânză telemea

  • Unt

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper (opțional)

Cum să faceți

  • Rupe broccoli în buchețele potrivit de mic, pune-le într-o sită și apoi sub un jet de apă rece.
  • Pune la fiert o oală cu apă și un praf de sare la fiert. Când dă în clocot, adaugă buchețelele de broccoli și lasă-le să fiarbă 1-2 minute.
  • Scurge-le bine de apă și pune-le într-un vas de copt potrivit ca mărime uns cu unt și tapetat cu pesmet.
  • Bate ouăle cu un praf de sare și piper (opțional). Adaugă brânza sfărâmată și smântâna.
  • Toarnă amestecul lichid peste broccoli și dă tava la cuptorul încins în prealabil. Coace la foc potrivit 20-25 de minute sau până se rumenește frumos.
  • Servește budinca de broccoli după câteva minute, doar cât să se răcorească ușor.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal