Mákos guba este un preparat popular în Ungaria, Polonia, Sudul Germaniei și Slovacia, dar și în Ardeal și Banat. Este un desert ușor de făcut, cu ingrediente foarte accesibile. Iar dacă nu aveți cornuri cu lapte sau batoane cu mac, le puteți înlocui cu felii de franzelă și budinca de cornuri cu mac și sos de vanilie va fi la fel de gustoasă.
Budincă de cornuri cu mac și sos de vanilie sau mákos guba
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
5 batoane cu mac/cornuri
500 ml lapte
1 lingură esență de vanilie
3 galbenușuri
120 g semințe de mac
80 g zahăr
50 g zahăr pudră
Unt pentru uns vasul de copt
- Pentru sosul de vanilie
2 galbenușuri
3 linguri de zahăr
1 lingură rasă de făină
500 ml lapte
1 lingură esență de vanilie
Cum să faceți
- Amestecați cele 3 gălbenușuri cu zahărul și vanilia.
- Turnați amestecul în lapte și puneți totul pe foc potrivit, doar cât să se înfierbânte lichidul.
- Amestecați semințele de mac cu zahărul pudră.
- Ungeți cu unt o tavă (cu dimensiunile de 25 x 15 cm) și așezați la bază un rând de felii de baton cu mac. Adăugați o jumătate din amestecul de lapte, presărați semințe de mac. Așezați un nou strat de felii de baton, din nou amestecul lichid și semințele de mac și zahăr pudră.
- Dați la cuptorul preîncălzit și coaceți, la 180 de grade, timp de 25 de minute.
- Pentru sos, amestecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia.
- Când amestecul a devenit spumos, adăugați făina și laptele. Așezati vasul la baie de aburi și amestecați pâna se îngroașă. După ce scoateți budinca din cuptor, lăsați-o 10 minute și abia apoi o porționați. Adăugați o porție bună de sos și poftă bună vă dorim!
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă doriți un sos de vanilie mai gros, adăugați o lingură cu vârf de făină.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete