fbpx

Budincă de vanilie

budincă de vanilie

Unii preferă ciocolata și chiar îi înțelegem. Alții, din contră, nu s-ar da în lături de la un desert cu aromă inconfundabilă de vanilie. Pentru aceștia din urmă ne-am gândit la o budincă de vanilie, foarte ușor de pregătit. Iar dacă faceți parte din prima categorie, cea a iubitorilor de ciocolată, nu uitați să vă aruncații ochii și peste rețeta de budincă de ciocolată, poate vă face poftă.

budincă de vanilie

Budincă de vanilie

5.0 from 1 vote
Course: desert, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 840 ml lapte

  • 115 g zahăr

  • 30 g amidon

  • 2 ouă mari

  • 1 g ălbenuÈ™

  • 2 linguriÈ›e de extract de vanilie

  • 1 linguriță de unt, la temperatura camerei

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un vas încăpător, de preferat din sticlă sau inox, amestecaÈ›i 65 g de zahăr cu amidonul, un praf de sare, ouăle È™i gălbenuÈ™ul. ÃŽncorporaÈ›i apoi în cremă 120 ml de lapte rece.
  • PuneÈ›i pe foc restul de lapte cu zahărul rămas, adică 50 de grame. Nu să-l daÈ›i în clocot, ci doar să aduceÈ›i amestecul la temperatura de fierbere. Apoi îl turnaÈ›i, puÈ›in câte puÈ›in, în crema de mai sus È™i amestecaÈ›i continuu. TurnaÈ›i compoziÈ›ia în oala în care aÈ›i încălzit laptele È™i puneÈ›i pe foc, aproximativ 3-5 minute, dar nu uitaÈ›i să amestecaÈ›i. Pe măsură ce temperatura compoziÈ›iei creÈ™te, budinca începe să capete consistență È™i se poate afuma, dacă nu amestecaÈ›i.
  • DaÈ›i budinca deoparte, adăugaÈ›i untul È™i extractul de vanilie È™i omogenizaÈ›i. TurnaÈ›i budinca fierbinte în cupele/paharele pregătite È™i acoperiÈ›i-le cu folie alimentară.
  • După răcorire, puteÈ›i să o puneÈ›i la rece, pentru două ore, dar o puteÈ›i È™i mânca, la temperatura camerei. Budinca de vanilie se completează perfect cu câteva boabe de zmeură sau căpÈ™uni ori cireÈ™e curățate de sâmburi sau friÈ™că bătută proaspăt. AlegeÈ›i cum vă place!
Tags: