Unii preferă ciocolata și chiar îi înțelegem. Alții, din contră, nu s-ar da în lături de la un desert cu aromă inconfundabilă de vanilie. Pentru aceștia din urmă ne-am gândit la o budincă de vanilie, foarte ușor de pregătit. Iar dacă faceți parte din prima categorie, cea a iubitorilor de ciocolată, nu uitați să vă aruncații ochii și peste rețeta de budincă de ciocolată, poate vă face poftă.
Budincă de vanilie
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
840 ml lapte
115 g zahăr
30 g amidon
2 ouă mari
1 g ălbenuș
2 lingurițe de extract de vanilie
1 linguriță de unt, la temperatura camerei
Sare
Cum să faceți
- Într-un vas încăpător, de preferat din sticlă sau inox, amestecați 65 g de zahăr cu amidonul, un praf de sare, ouăle și gălbenușul. Încorporați apoi în cremă 120 ml de lapte rece.
- Puneți pe foc restul de lapte cu zahărul rămas, adică 50 de grame. Nu să-l dați în clocot, ci doar să aduceți amestecul la temperatura de fierbere. Apoi îl turnați, puțin câte puțin, în crema de mai sus și amestecați continuu. Turnați compoziția în oala în care ați încălzit laptele și puneți pe foc, aproximativ 3-5 minute, dar nu uitați să amestecați. Pe măsură ce temperatura compoziției crește, budinca începe să capete consistență și se poate afuma, dacă nu amestecați.
- Dați budinca deoparte, adăugați untul și extractul de vanilie și omogenizați. Turnați budinca fierbinte în cupele/paharele pregătite și acoperiți-le cu folie alimentară.
- După răcorire, puteți să o puneți la rece, pentru două ore, dar o puteți și mânca, la temperatura camerei. Budinca de vanilie se completează perfect cu câteva boabe de zmeură sau căpșuni ori cireșe curățate de sâmburi sau frișcă bătută proaspăt. Alegeți cum vă place!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete