fbpx

Budincă de vanilie

budincă de vanilie

Unii preferă ciocolata și chiar îi înțelegem. Alții, din contră, nu s-ar da în lături de la un desert cu aromă inconfundabilă de vanilie. Pentru aceștia din urmă ne-am gândit la o budincă de vanilie, foarte ușor de pregătit. Iar dacă faceți parte din prima categorie, cea a iubitorilor de ciocolată, nu uitați să vă aruncații ochii și peste rețeta de budincă de ciocolată, poate vă face poftă.

budincă de vanilie

Budincă de vanilie

5 din 1 vote
Fel: desert, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 840 ml lapte

  • 115 g zahăr

  • 30 g amidon

  • 2 ouă mari

  • 1 g ălbenuș

  • 2 lingurițe de extract de vanilie

  • 1 linguriță de unt, la temperatura camerei

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un vas încăpător, de preferat din sticlă sau inox, amestecați 65 g de zahăr cu amidonul, un praf de sare, ouăle și gălbenușul. Încorporați apoi în cremă 120 ml de lapte rece.
  • Puneți pe foc restul de lapte cu zahărul rămas, adică 50 de grame. Nu să-l dați în clocot, ci doar să aduceți amestecul la temperatura de fierbere. Apoi îl turnați, puțin câte puțin, în crema de mai sus și amestecați continuu. Turnați compoziția în oala în care ați încălzit laptele și puneți pe foc, aproximativ 3-5 minute, dar nu uitați să amestecați. Pe măsură ce temperatura compoziției crește, budinca începe să capete consistență și se poate afuma, dacă nu amestecați.
  • Dați budinca deoparte, adăugați untul și extractul de vanilie și omogenizați. Turnați budinca fierbinte în cupele/paharele pregătite și acoperiți-le cu folie alimentară.
  • După răcorire, puteți să o puneți la rece, pentru două ore, dar o puteți și mânca, la temperatura camerei. Budinca de vanilie se completează perfect cu câteva boabe de zmeură sau căpșuni ori cireșe curățate de sâmburi sau frișcă bătută proaspăt. Alegeți cum vă place!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal