fbpx

Burek cu carne

Burek cu carne

Burek este un preparat tradițional din gastronomia turcească, dar foarte răspândit în Balcani sub diferite forme. Noi, în Dobrogea, avem faimoasa plăcintă dobrogeană. Se pregătește din foi yufka, pe care le găsiți în supermarketuri, iar umpluturile pot fi din carne, brânză sărată, combinații de spanac și brânză. Cum am făcut noi rețeta de burek cu carne (de vită) aflați din rețeta video de mai jos.

Burek cu carne

Burek cu carne

5.0 from 1 vote
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 4 foi yufka (sau foi fine de plăcintă)

  • 1 kg carne tocată de vită

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 4 cepe

  • 1 linguriță de sare

  • 2 linguriÈ›e de boia dulce

  • 1 linguriță de piper

  • Pentru sos
  • 3 ouă

  • 170 ml ulei de floarea-soarelui

  • 170 ml lapte

  • 6 linguri de iaurt grecesc

  • 2 linguri de oÈ›et alb

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa în uleiul bine încins. Pentru a se înmuia mai repede, puneÈ›i È™i un praf de sare.
  • AdăugaÈ›i carnea tocată È™i o gătiÈ›i până devine rumenă. La final, potriviÈ›i gustul de sare, piper È™i boia dulce (sau È™i iute, dacă vă place gustul). DaÈ›i deoparte, să se răcească.
  • Pentru sos, amestecaÈ›i bine toate ingredientele.
  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 180 de grade.
  • ÃŽntindeÈ›i foile yufka, le tăiaÈ›i în jumătate È™i le stropiÈ›i/ungeÈ›i cu sosul pregătit. PuneÈ›i umplutura de carne pe o parte È™i rulaÈ›i.
  • Pe tava tapetată cu hârtie de copt aÈ™ezaÈ›i rulourile de burek în formă de cerc. Le ungeÈ›i deasupra cu sosul rămas È™i coaceÈ›i 30-35 de minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă aveÈ›i în cămară seminÈ›e de susan ori de mac, presăraÈ›i 2-3 linguri deasupra burekului înainte de a-l da la cuptor.
Tags: