Plăcintă dobrogeană

plăcintă dobrogeană cu brânză

Se spune despre plăcinta dobrogeană că este printre cele mai vechi preparate tradiţionale româneşti. Cu siguranță, cei care au mai mult timp, vor frământa chiar ei aluatul pentru foi. Dar și dacă veți folosi foile fine de plăcintă din comerț, plăcinta va fi la fel de savuroasă. Noi am încercat-o de curând, găsiți mai jos rețeta video.

plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană

5 din 2 votes
Fel: gustareDificultate ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

5

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 800 g brânză telemea

  • 800 g iaurt

  • 10 ouă

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Într-un castron, sfărâmați sau dați brânza pe răzătoare. Încorporați 5 ouă și amestecați bine.
  • Ungeți tava de copt cu două linguri de ulei.
  • Puneți două foi de plăcintă suprapuse, neunse, în tava de copt. Adăugați 3-4 linguri de compoziție de brânză deasupra, pe o jumătate de foaie, și pliați deasupra foaia rămasă. Strângeți-le ușor ușor cu degetele, practic le încrețiți.
  • Procedați la fel până terminați compoziția de brânză și puneți foile umplute și încrețite unele lângă altele.
  • Bateți ouăle rămase cu iaurtul. Turnați amestecul deasupra și mișcați tava ușor astfel încât compoziția de iaurt să intre bine printre foile umplute și încrețite.
  • Dați la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40-50 de minute sau până când plăcinta dobrogeană se rumenește frumos.
  • O puteți mânca călduță sau rece.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă nu aveți iaurt, îl puteți înlocui cu lapte bătut.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal