Se spune despre plăcinta dobrogeană că este printre cele mai vechi preparate tradiţionale româneşti. Cu siguranță, cei care au mai mult timp, vor frământa chiar ei aluatul pentru foi. Dar și dacă veți folosi foile fine de plăcintă din comerț, plăcinta va fi la fel de savuroasă. Noi am încercat-o de curând, găsiți mai jos rețeta video.
Plăcintă dobrogeană
Porții
10
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hour5
minutesIngrediente
1 pachet de foi fine de plăcintă
800 g brânză telemea
800 g iaurt
10 ouă
Ulei de floarea-soarelui
Cum să faceți
- Într-un castron, sfărâmați sau dați brânza pe răzătoare. Încorporați 5 ouă și amestecați bine.
- Ungeți tava de copt cu două linguri de ulei.
- Puneți două foi de plăcintă suprapuse, neunse, în tava de copt. Adăugați 3-4 linguri de compoziție de brânză deasupra, pe o jumătate de foaie, și pliați deasupra foaia rămasă. Strângeți-le ușor ușor cu degetele, practic le încrețiți.
- Procedați la fel până terminați compoziția de brânză și puneți foile umplute și încrețite unele lângă altele.
- Bateți ouăle rămase cu iaurtul. Turnați amestecul deasupra și mișcați tava ușor astfel încât compoziția de iaurt să intre bine printre foile umplute și încrețite.
- Dați la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40-50 de minute sau până când plăcinta dobrogeană se rumenește frumos.
- O puteți mânca călduță sau rece.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă nu aveți iaurt, îl puteți înlocui cu lapte bătut.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete