fbpx

Plăcintă dobrogeană

plăcintă dobrogeană cu brânză

Se spune despre plăcinta dobrogeană că este printre cele mai vechi preparate tradiţionale româneşti. Cu siguranță, cei care au mai mult timp, vor frământa chiar ei aluatul pentru foi. Dar și dacă veți folosi foile fine de plăcintă din comerț, plăcinta va fi la fel de savuroasă. Noi am încercat-o de curând, găsiți mai jos rețeta video.

plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană

5.0 from 3 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

5

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 800 g brânză telemea

  • 800 g iaurt

  • 10 ouă

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, sfărâmaÈ›i sau daÈ›i brânza pe răzătoare. ÃŽncorporaÈ›i 5 ouă È™i amestecaÈ›i bine.
  • UngeÈ›i tava de copt cu două linguri de ulei.
  • PuneÈ›i două foi de plăcintă suprapuse, neunse, în tava de copt. AdăugaÈ›i 3-4 linguri de compoziÈ›ie de brânză deasupra, pe o jumătate de foaie, È™i pliaÈ›i deasupra foaia rămasă. StrângeÈ›i-le uÈ™or uÈ™or cu degetele, practic le încreÈ›iÈ›i.
  • ProcedaÈ›i la fel până terminaÈ›i compoziÈ›ia de brânză È™i puneÈ›i foile umplute È™i încreÈ›ite unele lângă altele.
  • BateÈ›i ouăle rămase cu iaurtul. TurnaÈ›i amestecul deasupra È™i miÈ™caÈ›i tava uÈ™or astfel încât compoziÈ›ia de iaurt să intre bine printre foile umplute È™i încreÈ›ite.
  • DaÈ›i la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40-50 de minute sau până când plăcinta dobrogeană se rumeneÈ™te frumos.
  • O puteÈ›i mânca călduță sau rece.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă nu aveÈ›i iaurt, îl puteÈ›i înlocui cu lapte bătut.
Tags: