Acum, nu știm dacă o să mai aveți nevoie și de altceva pe lângă acești cartofi copți cu usturoi și cimbru. Adică la ceva cărniță, ne gândim. Ce vrem să vă spunem este că sunt absolut minunați. Și că noi i-am mâncat așa, simpli. Și vom repeta rețeta cât de curând.
Cartofi copți cu usturoi și cimbru
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
600 g cartofi, tăiați în cuburi de 2-3 cm
2 linguri de ulei de măsline
3 caței de usturoi, ușor zdrobiți
2 lingurițe de cimbru
1/2 linguriță de semințe de coriandru
Sare
Piper roșu (opțional)
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 200 de grade (dacă aveți unul electric) sau la 180 de grade (dacă folosiți un cuptor pe gaz).
- Fierbeți cartofii în apă cu sare, nu mai mult de 5-7 minute.
- Îi scurgeți apoi și îi așezați într-un vas de copt.
- Adăugați uleiul, usturoiul, semințele de coriandru, cimbrul și amestecați ușor, să nu zdrobiți cartofii. Dacă aveți, presărați și puțin piper roșu zdrobit în mojar.
- Coaceți 30 de minute sau până ce cartofii au devenii aurii și coaja este puțin crocantă.
- Dacă țineți post, îi mâncați ca atare. Dacă nu, presărați ceva brânza rasă deasupra cartofilor.
Sfaturi
- Piperul roșu este ceva mai iute și mai aromat decât piperul verde, dar nu atât de intens ca piperul negru. Dacă vă doriți ceva mai multă aromă, înlocuiți piperul roșu cu cel negru.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete