fbpx

Cartofi copți cu usturoi și cimbru

cartofi copți cu usturoi și cimbru

Acum, nu știm dacă o să mai aveți nevoie și de altceva pe lângă acești cartofi copți cu usturoi și cimbru. Adică la ceva cărniță, ne gândim. Ce vrem să vă spunem este că sunt absolut minunați. Și că noi i-am mâncat așa, simpli. Și vom repeta rețeta cât de curând.

cartofi copți cu usturoi și cimbru

Cartofi copți cu usturoi și cimbru

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 600 g cartofi, tăiați în cuburi de 2-3 cm

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 3 caței de usturoi, ușor zdrobiți

  • 2 lingurițe de cimbru

  • 1 lingură de parmezan (opțional)

  • 1/2 linguriță de semințe de coriandru

  • Sare

  • Piper roșu (opțional)

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 200 de grade (dacă aveți unul electric) sau la 180 de grade (dacă folosiți un cuptor pe gaz).
  • Fierbeți cartofii în apă cu sare, nu mai mult de 5-7 minute.
  • Îi scurgeți apoi și îi așezați într-un vas de copt.
  • Adăugați uleiul, usturoiul, semințele de coriandru, cimbrul și amestecați ușor, să nu zdrobiți cartofii. Dacă aveți, presărați și puțin piper roșu zdrobit în mojar.
  • Coaceți 30 de minute sau până ce cartofii au devenii aurii și coaja este puțin crocantă.
  • Dacă țineți post, îi mâncați ca atare. Dacă nu, presărați brânza rasă deasupra cartofilor.

Sfaturi

  • Piperul roșu este ceva mai iute și mai aromat decât piperul verde, dar nu atât de intens ca piperul negru. Dacă vă doriți ceva mai multă aromă, înlocuiți piperul roșu cu cel negru.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal