fbpx

Cartofi cu smântână la cuptor

cartofi cu smântână la cuptor

Reinterpretare a celebrilor cartofi Dauphinois, rețeta de cartofi cu smântână la cuptor este alegerea potrivită pentru o masă în familie. Alătură-i o salată simplă, din mix de frunze verzi.

cartofi cu smântână la cuptor

Cartofi cu smântână la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 1 cățel de usturoi

  • 250 ml de smântână

  • 75 g unt

  • 1 praf de nucÈ™oară (opÈ›ional)

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spală bine cartofii È™i fierbe-i în coajă, dar nu până la capăt, ai grijă să nu se zdrobească.
  • Curăță-i apoi È™i feliază-i cât de subÈ›ire poÈ›i.
  • ÃŽncălzeÈ™te cuptorul la 180°C.
  • Unge un vas pentru cuptor cu unt È™i aÈ™ază feliile de cartofi în evantai.
  • Pune È™i untul rămas, tăiat cubuleÈ›e, printre feliile de cartofi, presară puÈ›in cimbru È™i toarnă deasupra smântâna amestecată cu un praf de nucÈ™oară (opÈ›ional), sare È™i piper.
  • Dă la cuptor, iar când s-au rumenit frumos, cartofii cu smântână sunt numai buni pentru servit!
  • ÃŽn funcÈ›ie de gust È™i preferinÈ›e, între feliile de cartofi poÈ›i pune cubuleÈ›e de bacon crud-uscat ori costiță afumată.
Tags: