Reinterpretare a celebrilor cartofi Dauphinois, rețeta de cartofi cu smântână la cuptor este alegerea potrivită pentru o masă în familie. Alătură-i o salată simplă, din mix de frunze verzi.
Cartofi cu smântână la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hour10
minutesIngrediente
1 kg cartofi
1 cățel de usturoi
250 ml de smântână
75 g unt
1 praf de nucșoară (opțional)
Cimbru uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă, dar nu până la capăt, ai grijă să nu se zdrobească.
- Curăță-i apoi și feliază-i cât de subțire poți.
- Încălzește cuptorul la 180°C.
- Unge un vas pentru cuptor cu unt și așază feliile de cartofi în evantai.
- Pune și untul rămas, tăiat cubulețe, printre feliile de cartofi, presară puțin cimbru și toarnă deasupra smântâna amestecată cu un praf de nucșoară (opțional), sare și piper.
- Dă la cuptor, iar când s-au rumenit frumos, cartofii cu smântână sunt numai buni pentru servit!
- În funcție de gust și preferințe, între feliile de cartofi poți pune cubulețe de bacon crud-uscat ori costiță afumată.
Tags: cartofismântână
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete