fbpx

Cartofi cu smântână la cuptor

cartofi cu smântână la cuptor

Reinterpretare a celebrilor cartofi Dauphinois, rețeta de cartofi cu smântână la cuptor este alegerea potrivită pentru o masă în familie. Alătură-i o salată simplă, din mix de frunze verzi.

cartofi cu smântână la cuptor

Cartofi cu smântână la cuptor

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 1 kg 1 cartofi

  • 1 cățel 1 de usturoi

  • 250 ml 250 de smântână

  • 75 g 75 unt

  • 1 praf 1 de nucșoară (opțional)

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă, dar nu până la capăt, ai grijă să nu se zdrobească.
  • Curăță-i apoi și feliază-i cât de subțire poți.
  • Încălzește cuptorul la 180°C.
  • Unge un vas pentru cuptor cu unt și așază feliile de cartofi în evantai.
  • Pune și untul rămas, tăiat cubulețe, printre feliile de cartofi, presară puțin cimbru și toarnă deasupra smântâna amestecată cu un praf de nucșoară (opțional), sare și piper.
  • Dă la cuptor, iar când s-au rumenit frumos, cartofii cu smântână sunt numai buni pentru servit!
  • În funcție de gust și preferințe, între feliile de cartofi poți pune cubulețe de bacon crud-uscat ori costiță afumată.
Tags: