fbpx

Cartofi Hasselback

cartofi Hasselback

ReÈ›eta de cartofi Hasselback sau acordeon face parte din gastronomia suedeză, iar ideea îi aparÈ›ine lui Leif Elisson, un bucătar tare ingenios, am putea spune, care pe vremea aceea lucra în restaurantul Hasselbacken de pe insula DjurgÃ¥rden. ReÈ›eta lui a avut mare succes È™i atunci, vorbim de anii ’50, È™i iată că È™i acum, pentru că o putem pregăti altfel de fiecare dată. Cu alte cuvinte, dacă nu mai vreÈ›i să folosiÈ›i cartofii, îi puteÈ›i înlocui cu morcovi, cartofi dulci ori cu rădăcini de păstârnac (mai subÈ›iri).

cartofi Hasselback

Cartofi Hasselback

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 7 cartofi albi medii

  • 100 g unt

  • 150 g brânză de burduf

  • 3 căței de usturoi

  • Pătrunjel

  • Mărar

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbe cartofii curățaÈ›i în apă cu sare aproximativ pentru 10 minute.
  • După ce s-au răcorit, taie cartofii în felii potrivit de subÈ›iri. Pentru a-È›i fi mai uÈ™or, aÈ™ază câte un cartof între două linguri/spatule cu coadă mai lungă, astfel încât lama cuÈ›itului nu va ajunge până la baza legumei.
  • TopeÈ™te untul, adaugă usturoiul ras, verdeÈ›urile È™i sare după gust.
  • Unge, din belÈ™ug, cartofii cu amestecul de unt. AÈ™ază deasupra câte o felie de brânză de burduf È™i dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Din când în când, mai unge cartofii cu amestecul de unt rămas.
  • Odată scoÈ™i din cuptor, nu zăbovi prea mult È™i adună-i pe cei dragi la masă. Sunt minunaÈ›i alături de frunze de spanac È™i roÈ™ii cherry.

Rețetă video

Tags: