fbpx

Cartofi Hasselback

cartofi Hasselback

Rețeta de cartofi Hasselback sau acordeon face parte din gastronomia suedeză, iar ideea îi aparține lui Leif Elisson, un bucătar tare ingenios, am putea spune, care pe vremea aceea lucra în restaurantul Hasselbacken de pe insula Djurgården. Rețeta lui a avut mare succes și atunci, vorbim de anii ’50, și iată că și acum, pentru că o putem pregăti altfel de fiecare dată. Cu alte cuvinte, dacă nu mai vreți să folosiți cartofii, îi puteți înlocui cu morcovi, cartofi dulci ori cu rădăcini de păstârnac (mai subțiri).

cartofi Hasselback

Cartofi Hasselback

5 din 1 vote
Fel: gustări / aperitive, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 7 cartofi albi medii

  • 100 g unt

  • 150 g brânză de burduf

  • 3 căței de usturoi

  • Pătrunjel

  • Mărar

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbe cartofii curățați în apă cu sare aproximativ pentru 10 minute.
  • După ce s-au răcorit, taie cartofii în felii potrivit de subțiri. Pentru a-ți fi mai ușor, așază câte un cartof între două linguri/spatule cu coadă mai lungă, astfel încât lama cuțitului nu va ajunge până la baza legumei.
  • Topește untul, adaugă usturoiul ras, verdețurile și sare după gust.
  • Unge, din belșug, cartofii cu amestecul de unt. Așază deasupra câte o felie de brânză de burduf și dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Din când în când, mai unge cartofii cu amestecul de unt rămas.
  • Odată scoși din cuptor, nu zăbovi prea mult și adună-i pe cei dragi la masă. Sunt minunați alături de frunze de spanac și roșii cherry.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal