Am rămas cu niște cartofi, din aceia vechi, și ne-am tot gândit ce să facem din ei. Câștigătoare a fost rețeta de cartofi în straturi, pentru că e tare ușor de pregătit. Iar finalul, când i-am pus alături și o porție de salată cu ridichi, ceapă și castraveți, a fost memorabil. Nici nu știm când am terminat tot din farfurii. Poftă bună și vouă!
Cartofi în straturi
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
1 kg de cartofi
100 g unt, topit
100 g parmezan ras
2 crenguțe de cimbru
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 220 grade Celsius și ungeți cu unt o formă de copt cu pereți detașabili (puteți folosi forma de tort, de exemplu).
- Feliați cartofii cât mai fin. Puteți face acest lucru fie cu ajutorul robotului feliator, fie cu al răzătoarei sau cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și bine ascuțită.
- Puneți feliile de cartofi într-un castron, adăugați untul topit rămas, sare, puțin piper și frunzele de cimbru. Amestecați cu o lingură, fără să zdrobiți cartofii.
- Puneți un strat de cartofi la baza tăvii de copt, suprapunându-le marginile. Presărați puțin parmezan, adăugați un nou strat de cartofi, apoi parmezan și tot așa până terminați toate îngredientele.
- Turnați deasupra untul cu cimbru, dacă a rămas în castronul în care ați ținut feliile de cartofi, și dați la cuptor aproximativ o oră. Lăsați să se răcorească vreo 5-10 minute, apoi puteți scoate ”tortul” de cartofi pe o farfurie întinsă.
- Cât așteptați să se răcorească, faceți repede și o salată. Cu de toate să fie, că e mai bună așa!
Tags: cartofi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete