fbpx

Cartofi în straturi

cartofi în straturi

Am rămas cu niște cartofi, din aceia vechi, și ne-am tot gândit ce să facem din ei. Câștigătoare a fost rețeta de cartofi în straturi, pentru că e tare ușor de pregătit. Iar finalul, când i-am pus alături și o porție de salată cu ridichi, ceapă și castraveți, a fost memorabil. Nici nu știm când am terminat tot din farfurii. Poftă bună și vouă!

cartofi în straturi

Cartofi în straturi

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, prânzDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 100 g unt, topit

  • 100 g parmezan ras

  • 2 crenguțe de cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 220 grade Celsius și ungeți cu unt o formă de copt cu pereți detașabili (puteți folosi forma de tort, de exemplu).
  • Feliați cartofii cât mai fin. Puteți face acest lucru fie cu ajutorul robotului feliator, fie cu al răzătoarei sau cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și bine ascuțită.
  • Puneți feliile de cartofi într-un castron, adăugați untul topit rămas, sare, puțin piper și frunzele de cimbru. Amestecați cu o lingură, fără să zdrobiți cartofii.
  • Puneți un strat de cartofi la baza tăvii de copt, suprapunându-le marginile. Presărați puțin parmezan, adăugați un nou strat de cartofi, apoi parmezan și tot așa până terminați toate îngredientele.
  • Turnați deasupra untul cu cimbru, dacă a rămas în castronul în care ați ținut feliile de cartofi, și dați la cuptor aproximativ o oră. Lăsați să se răcorească vreo 5-10 minute, apoi puteți scoate ”tortul” de cartofi pe o farfurie întinsă.
  • Cât așteptați să se răcorească, faceți repede și o salată. Cu de toate să fie, că e mai bună așa!
Tags: