fbpx

Cartofi la cuptor moi la interior și crocanți la exterior

Dacă nu știați care este secretul acestor cartofi moi la interior și crocanți la exterior, vi-l spunem noi acum: îi fierbeți 10 minute din clipa în care apa începe să fiarbă, nu mai mult. Acum în funcție de gust, mai puteți să le adăugați rozmarin ori boiaua preferată, dar dacă îi faceți pentru prima dată, mergeți pe rețeta clasică. Vedeți și rețeta video, să vă convingeți cât de ușor îi puteți pregăti.

Ingrediente

  • 6 cartofi mari

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 100 g unt

  • 6 căței de usturoi

  • Cimbru proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați, curățați și tăiați cartofii în cuburi sau în felii groase. Puneți cartofii la fiert în apă cu sare, dar nu mai mult de 10 minute din clipa în care apa începe să fiarbă. Exteriorul ar trebui să fie puțin moale. Îi scurgeți într-o sită, pe care o agitați apoi de câteva ori, până aspectul cartofilor devine ușor neregulat (dar astfel vor absorbi mai ușor grăsimea în timpul coptului).
  • Între timp, puneți uleiul și untul într-o tavă de copt, suficient de încăpătoare (astfel încât cartofii să fie într-un singur strat, nu suprapuși) și o dați la cuptor, la 200 de grade, câteva minute, cât să se topească untul.
  • Puneți apoi cartofii, sarea, piperul și usturoiul (pentru o aromă mai intensă, puteți pune mai mulți căței). Amestecați și dați tava înapoi în cuptor. Coaceți 60 de minute, apoi întoarceți cartofii și îi mai lăsați 15-20 de minute, cât să devină crocanți și pe partea cealaltă.
  • După ce sunt gata, presărați deasupra puțin cimbru.
  • Sugestie
    Dacă aveți în frigider untură de rață/gâscă, o puteți folosi în locul amestecului de ulei și unt.
Tags: