fbpx

Cartofi la cuptor moi la interior și crocanți la exterior

Dacă nu știați care este secretul acestor cartofi moi la interior și crocanți la exterior, vi-l spunem noi acum: îi fierbeți 10 minute din clipa în care apa începe să fiarbă, nu mai mult. Acum în funcție de gust, mai puteți să le adăugați rozmarin ori boiaua preferată, dar dacă îi faceți pentru prima dată, mergeți pe rețeta clasică. Vedeți și rețeta video, să vă convingeți cât de ușor îi puteți pregăti.

Ingrediente

  • 6 cartofi mari

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 100 g unt

  • 6 căței de usturoi

  • Cimbru proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i, curățaÈ›i È™i tăiaÈ›i cartofii în cuburi sau în felii groase. PuneÈ›i cartofii la fiert în apă cu sare, dar nu mai mult de 10 minute din clipa în care apa începe să fiarbă. Exteriorul ar trebui să fie puÈ›in moale. ÃŽi scurgeÈ›i într-o sită, pe care o agitaÈ›i apoi de câteva ori, până aspectul cartofilor devine uÈ™or neregulat (dar astfel vor absorbi mai uÈ™or grăsimea în timpul coptului).
  • ÃŽntre timp, puneÈ›i uleiul È™i untul într-o tavă de copt, suficient de încăpătoare (astfel încât cartofii să fie într-un singur strat, nu suprapuÈ™i) È™i o daÈ›i la cuptor, la 200 de grade, câteva minute, cât să se topească untul.
  • PuneÈ›i apoi cartofii, sarea, piperul È™i usturoiul (pentru o aromă mai intensă, puteÈ›i pune mai mulÈ›i căței). AmestecaÈ›i È™i daÈ›i tava înapoi în cuptor. CoaceÈ›i 60 de minute, apoi întoarceÈ›i cartofii È™i îi mai lăsaÈ›i 15-20 de minute, cât să devină crocanÈ›i È™i pe partea cealaltă.
  • După ce sunt gata, presăraÈ›i deasupra puÈ›in cimbru.
  • Sugestie
    Dacă aveți în frigider untură de rață/gâscă, o puteți folosi în locul amestecului de ulei și unt.
Tags: