fbpx

Cartofi noi cu cremă de iaurt

cartofi noi cu sos de iaurt

Labneh este o cremă de iaurt ce se regăsește în bucătăria libaneză. Se poate consuma în orice moment al zilei, sărat sau îndulcit. De fapt, labneh este un iaurt care nu are zer, iar consistența lui este foarte cremoasă. Dacă aveți timp, folosiți un iaurt obișnuit și lăsați-l cât mai multe ore la scurs. Dar dacă v-am făcut poftă cu rețeta de cartofi noi cu cremă de iaurt și nu mai aveți răbdare, folosiți un iaurt tip grecesc.

cartofi noi cu sos de iaurt

Cartofi noi cu cremă de iaurt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi

  • 400 g iaurt tip grecesc sau 1 kg iaurt obișnuit (dacă-l puneți la scurs)

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 3 fire de ceapă verde

  • Sare

Cum să faceți

  • Amestecați iaurtul obișnuit cu o linguriță rasă de sare și turnați-l într-o sită încăpătoare în care ați așezat un tifon. Acoperiți și lăsați la rece câteva ore, să se scurgă de zer. Nu uitați să puneți sub sită un castronel pentru a strânge lichidul. Acest proces poate dura câteva ore, dar din experiența noastră, cel mai bine este să-l lăsați peste noapte la scurs.
  • Dacă nu aveți atât de mult timp la dispoziție, folosiți iaurt tip grecesc, cu 10% grăsime, care are puțin zer.
  • Spălați cartofii în coajă și îi puneți la fiert în apă cu ceva sare. În 20 de minute, mai ales dacă sunt micuți, cartofii sunt fierți. Dacă nu, îi mai fierbeți până ce pot fi înțepați ușor cu scobitoarea. Îi scurgeți într-o sită.
  • Amestecați crema de iaurt cu ceapa tocată fin, ulei de măsline și sare, după gust.
  • Presați ușor cartofii cu lama unui cuțit și puneți deasupra câte o lingură generoasă de cremă de iaurt. Absolut delicios!

Sfaturi

  • În combinație cu mentă uscată și cu uleiul de măsline, crema de iaurt este un antreu aromat și foarte gustos. 
  • Sau îi puteți adăuga mărar, pătrunjel sau usturoi și aveți o altă variantă de sos.

Tags: