fbpx

Cartofi noi cu cremă de iaurt

cartofi noi cu sos de iaurt

Labneh este o cremă de iaurt ce se regăsește în bucătăria libaneză. Se poate consuma în orice moment al zilei, sărat sau îndulcit. De fapt, labneh este un iaurt care nu are zer, iar consistența lui este foarte cremoasă. Dacă aveți timp, folosiți un iaurt obișnuit și lăsați-l cât mai multe ore la scurs. Dar dacă v-am făcut poftă cu rețeta de cartofi noi cu cremă de iaurt și nu mai aveți răbdare, folosiți un iaurt tip grecesc.

cartofi noi cu sos de iaurt

Cartofi noi cu cremă de iaurt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi

  • 400 g iaurt tip grecesc sau 1 kg iaurt obiÈ™nuit (dacă-l puneÈ›i la scurs)

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 3 fire de ceapă verde

  • Sare

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i iaurtul obiÈ™nuit cu o linguriță rasă de sare È™i turnaÈ›i-l într-o sită încăpătoare în care aÈ›i aÈ™ezat un tifon. AcoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i la rece câteva ore, să se scurgă de zer. Nu uitaÈ›i să puneÈ›i sub sită un castronel pentru a strânge lichidul. Acest proces poate dura câteva ore, dar din experienÈ›a noastră, cel mai bine este să-l lăsaÈ›i peste noapte la scurs.
  • Dacă nu aveÈ›i atât de mult timp la dispoziÈ›ie, folosiÈ›i iaurt tip grecesc, cu 10% grăsime, care are puÈ›in zer.
  • SpălaÈ›i cartofii în coajă È™i îi puneÈ›i la fiert în apă cu ceva sare. ÃŽn 20 de minute, mai ales dacă sunt micuÈ›i, cartofii sunt fierÈ›i. Dacă nu, îi mai fierbeÈ›i până ce pot fi înÈ›epaÈ›i uÈ™or cu scobitoarea. ÃŽi scurgeÈ›i într-o sită.
  • AmestecaÈ›i crema de iaurt cu ceapa tocată fin, ulei de măsline È™i sare, după gust.
  • PresaÈ›i uÈ™or cartofii cu lama unui cuÈ›it È™i puneÈ›i deasupra câte o lingură generoasă de cremă de iaurt. Absolut delicios!

Sfaturi

  • ÃŽn combinaÈ›ie cu mentă uscată È™i cu uleiul de măsline, crema de iaurt este un antreu aromat È™i foarte gustos. 
  • Sau îi puteÈ›i adăuga mărar, pătrunjel sau usturoi È™i aveÈ›i o altă variantă de sos.

Tags: