fbpx

Cartofi umpluți

cartofi umpluți

Odată cu schimbarea sezonului și mâncărurile pe care le gătim devin mai consistente, gata să ne apere de frig, și poate chiar mai gustoase. Iar rețeta de cartofi umpluți este una dintre preferatele noastre. Partea grozavă e că puteți să adăugați în umplutură ingredientele pe care le aveți deja în frigider și să faceți combinația care vă place cel mai mult.

cartofi umpluți

Cartofi umpluți

5 din 2 votes
Fel: gustare, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp fierbere

20

minutes
Timp coacere

15

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 9 cartofi medii

  • 100 g cașcaval

  • 50 g cheddar

  • 2 fire de ceapă verde

  • 100 g pastramă/șuncă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați bine cartofii în coajă și puneți-i la fiert într-un vas cu apă rece și ceva sare. După 15-20 de minute, încercați-i cu o scobitoare. Dacă-i pătrundeți ușor, opriți focul și scurgeți apa. Lăsați cartofii deoparte, să se răcorească, cât să-i puteți ține în mână fără să vă ardă.
  • Tăiați cartofii în jumătăți și scobiți miezul cu o lingură/linguriță. Puneți-l într-un castron. Adăugați cașcavalul ras, mezelul tăiat cubulețe, ceapa verde, sare și piper.
  • Amestecați și umpleți ”cojile” de cartofi cu umplutura foarte gustoasă.
  • Radeți deasupra cheddar sau orice altă brânză care se topește și dați la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal