fbpx

Cașcaval pane

cașcaval pane

Ușor de pregătit, rețeta de cașcaval pane are un singur secret. Acela de a folosi un cașcaval cu o consistență ceva mai tare, să nu se topească în timpul prăjirii. Cașcavalul pane este foarte bun imediat ce l-ați prăjit, fierbinte. După ce se răcește își pierde… ”farmecul”.

cașcaval pane

Cașcaval pane

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g cașcaval

  • 2 ouă

  • Făină

  • Pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui (sau de porumb)

  • Sare

  • Piper

  • Boia

Cum să faceți

  • Tăiați bucata de cașcaval în felii groase de 1-1,5 cm.
  • Bateți ouăle cu puțină sare (gustați întâi cașcavalul, să nu fie prea sărat) și piper proaspăt măcinat.
  • Treceți feliile de cașcaval prin făină (în care noi am pus puțină sare și piper), apoi prin ouăle bătute, din nou prin făină și ouă și, la final, prin pesmetul în care am adăugat ceva boia dulce (mai mult pentru culoare).
  • Prăjiți feliile de cașcaval în uleiul bine încins și când au devenit aurii le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervet de hârtie, să absoarbă grăsimea.

Rețetă video

Tags: