Ușor de pregătit, rețeta de cașcaval pane are un singur secret. Acela de a folosi un cașcaval cu o consistență ceva mai tare, să nu se topească în timpul prăjirii. Cașcavalul pane este foarte bun imediat ce l-ați prăjit, fierbinte. După ce se răcește își pierde… ”farmecul”.
Cașcaval pane
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
500 g cașcaval
2 ouă
Făină
Pesmet
Ulei de floarea-soarelui (sau de porumb)
Sare
Piper
Boia
Cum să faceți
- Tăiați bucata de cașcaval în felii groase de 1-1,5 cm.
- Bateți ouăle cu puțină sare (gustați întâi cașcavalul, să nu fie prea sărat) și piper proaspăt măcinat.
- Treceți feliile de cașcaval prin făină (în care noi am pus puțină sare și piper), apoi prin ouăle bătute, din nou prin făină și ouă și, la final, prin pesmetul în care am adăugat ceva boia dulce (mai mult pentru culoare).
- Prăjiți feliile de cașcaval în uleiul bine încins și când au devenit aurii le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervet de hârtie, să absoarbă grăsimea.
Rețetă video
Tags: cașcaval
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete