Platourile cu aperitive nu lipsesc de pe mesele de sărbătoare. Puneți pe lista bunătăților de făcut și acești castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline, tăiați cât să fie savurați dintr-o singură înghițitură. În 20 de minute, i-ați și dat la frigider, atât sunt de simplu de pregătit!
Castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
2 castraveți fabio (să fie mai lungi și drepti, de aproximativ 300 g fiecare)
200 g brânză de capră
2 linguri de smântână
6 măsline kalamata (sau mai multe, dacă vă plac)
10 frunze de busuioc + extra decor
Piper roșu (îl puteți înlocui cu orice alt piper)
Sare
Cum să faceți
- Spălați castraveții. Tăiați o felie de coajă de sub fiecare castravete: acest lucru le asigură stabilitate pe farfurie.
- Tăiați castravetele în lungime, ca un capac, la 3/4 din grosimea lui.
- Cu o linguriță, scoateți miezul și semințele. Presărați sare pe castraveți și îi așezați cu miezul în jos, pe o hârtie absorbantă.
- Într-un castron, amestecați brânza cu smântâna, frunzele de busuioc tăiate cât mai fin, piper roșu, dacă aveți, și măslinele tocate mărunt.
- Ștergeți castraveții de apă și îi umpleți cu brânza cremoasă. Nivelați ușor în partea de sus, decorați cu frunze de busuioc și dați la rece. Îi tăiați în felii potrivit de groase, cât să fie mâncate dintr-o înghiţitură.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete