fbpx

Castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline

castraveți umpluți cu cremă de brânză și smântână

Platourile cu aperitive nu lipsesc de pe mesele de sărbătoare. Puneți pe lista bunătăților de făcut și acești castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline, tăiați cât să fie savurați dintr-o singură înghițitură. În 20 de minute, i-ați și dat la frigider, atât sunt de simplu de pregătit!

castraveți umpluți cu cremă de brânză și smântână

Castraveți umpluți cu cremă de brânză și măsline

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 2 castraveÈ›i fabio (să fie mai lungi È™i drepti, de aproximativ 300 g fiecare)

  • 200 g brânză de capră

  • 2 linguri de smântână

  • 6 măsline kalamata (sau mai multe, dacă vă plac)

  • 10 frunze de busuioc + extra decor

  • Piper roÈ™u (îl puteÈ›i înlocui cu orice alt piper)

  • Sare

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i castraveÈ›ii. TăiaÈ›i o felie de coajă de sub fiecare castravete: acest lucru le asigură stabilitate pe farfurie.
  • TăiaÈ›i castravetele în lungime, ca un capac, la 3/4 din grosimea lui.
  • Cu o linguriță, scoateÈ›i miezul È™i seminÈ›ele. PresăraÈ›i sare pe castraveÈ›i È™i îi aÈ™ezaÈ›i cu miezul în jos, pe o hârtie absorbantă.
  • ÃŽntr-un castron, amestecaÈ›i brânza cu smântâna, frunzele de busuioc tăiate cât mai fin, piper roÈ™u, dacă aveÈ›i, È™i măslinele tocate mărunt.
  • ȘtergeÈ›i castraveÈ›ii de apă È™i îi umpleÈ›i cu brânza cremoasă. NivelaÈ›i uÈ™or în partea de sus, decoraÈ›i cu frunze de busuioc È™i daÈ›i la rece. ÃŽi tăiaÈ›i în felii potrivit de groase, cât să fie mâncate dintr-o înghiÅ£itură.

Rețetă video

Tags: