Este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. Există o mulțime de variante, dar una dintre cele mai populare rețete este exact New York Cheesecake (în unele variante chiar cu brânză Philadelphia) și este absolut excepțională și deosebit de cremoasă. Iar dacă v-am făcut curioși despre această prăjitură, citiți aici mai multe despre ea.
Cheesecake cu glazură de zmeură
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
1
hour20
minutesTimp răcire
10
oreTimp total
1
hour50
minutesIngrediente
- Pentru stratul 1
100 g unt
200 g biscuiți digestivi vanilați
unt (pentru uns tava)
- Pentru stratul 2
400 g cremă de brânză
2 ouă
100 g zahăr pudră
1 linguriță de esență de vanilie
- Pentru stratul 3
400 ml smântână grasă
50 g zahăr pudră
1 linguriță de esență de vanilie
- Pentru topping
600 g zmeură congelată
130 g zahăr tos
Cum să faceți
- Pentru primul strat, topiți untul într-un vas cu fundul mai gros, la foc mic – în acest fel untul se va topi încet, fără să riscați să-l ardeți sau să dea în clocot. Zdrobiți biscuiții până obțineți un pesmet fin, omogen, și adăugați-l peste untul topit. Ungeți cu puțin unt o tavă de tort cu pereți detașabili, nu mai mare de 20-22 cm diametru. Turnați amestecul de biscuiți și presați bine. Eu am folosit un pahar cu fundul plat și a mers totul foarte bine. Lăsați tava deoparte. Aprindeți cuptorul la 150 de grade.
- Pentru stratul al doilea, puneți crema de brânză într-un castron, adăugați ouăle și omogenizați. Puneți apoi zahărul pudră și vanilia și amestecați foarte bine. Turnați compoziția în tavă, peste blatul de biscuiți. Coaceți aproximativ 65 de minute. Stratul de cremă de brânză trebuie să rămână alb-gălbui. Scoateți tava și lăsați să să răcorească 15-20 de minute.
- Între timp, pregătiți stratul al treilea. Amestecați smântâna cu zahărul și vanilia până obțineți o cremă fină. Turnați amestecul peste compoziția din tavă, răcorită suficient. Nivelați ușor și mai dați la cuptor 10-15 de minute, la 150 de grade.
- Pentru topping, puneți fructele congelate într-un vas, pe foc mic, adăugați zahărul și lăsați să fiarbă până compoziția se leagă, devine ca un gem.
- După ce s-a răcorit gemul, turnați-l peste cheesecake-ul rece și mai dați la frigider 8-10 ore.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete