fbpx

Cheesecake cu glazură de zmeură

cheesecake cu glazură de zmeură

Este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. Există o mulțime de variante, dar una dintre cele mai populare rețete este exact New York Cheesecake (în unele variante chiar cu brânză Philadelphia) și este absolut excepțională și deosebit de cremoasă. Iar dacă v-am făcut curioși despre această prăjitură, citiți aici mai multe despre ea.

cheesecake cu glazură de zmeură

Cheesecake cu glazură de zmeură

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

1

hour 

20

minutes
Timp răcire

10

ore
Timp total

1

hour 

50

minutes

Ingrediente

  • Pentru stratul 1
  • 100 g unt

  • 200 g biscuiți digestivi vanilați

  • unt (pentru uns tava)

  • Pentru stratul 2
  • 400 g cremă de brânză

  • 2 ouă

  • 100 g zahăr pudră

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Pentru stratul 3
  • 400 ml smântână grasă

  • 50 g zahăr pudră

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Pentru topping
  • 600 g zmeură congelată

  • 130 g zahăr tos

Cum să faceți

  • Pentru primul strat, topiți untul într-un vas cu fundul mai gros, la foc mic – în acest fel untul se va topi încet, fără să riscați să-l ardeți sau să dea în clocot. Zdrobiți biscuiții până obțineți un pesmet fin, omogen, și adăugați-l peste untul topit. Ungeți cu puțin unt o tavă de tort cu pereți detașabili, nu mai mare de 20-22 cm diametru. Turnați amestecul de biscuiți și presați bine. Eu am folosit un pahar cu fundul plat și a mers totul foarte bine. Lăsați tava deoparte. Aprindeți cuptorul la 150 de grade.
  • Pentru stratul al doilea, puneți crema de brânză într-un castron, adăugați ouăle și omogenizați. Puneți apoi zahărul pudră și vanilia și amestecați foarte bine. Turnați compoziția în tavă, peste blatul de biscuiți. Coaceți aproximativ 65 de minute. Stratul de cremă de brânză trebuie să rămână alb-gălbui. Scoateți tava și lăsați să să răcorească 15-20 de minute.
  • Între timp, pregătiți stratul al treilea. Amestecați smântâna cu zahărul și vanilia până obțineți o cremă fină. Turnați amestecul peste compoziția din tavă, răcorită suficient. Nivelați ușor și mai dați la cuptor 10-15 de minute, la 150 de grade.
  • Pentru topping, puneți fructele congelate într-un vas, pe foc mic, adăugați zahărul și lăsați să fiarbă până compoziția se leagă, devine ca un gem.
  • După ce s-a răcorit gemul, turnați-l peste cheesecake-ul rece și mai dați la frigider 8-10 ore.

Rețetă video

Tags: