La început, am vrut să facem aceste chiftele de pui cu sos de roșii pentru niște burgeri. După ce le-am terminat de prăjit, ne-am răzgândit. Le-am mâncat simple, doar cu sosul alături și cu ceva pâine abia scoasă din cuptor. Atât sunt de bune și aromate! Și dacă nu ne credeți, aveți rețeta mai jos!
Chiftele de pui cu sos de roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
- Pentru chiftele
500 g carne tocată de pui
8 felii de pâine toast
1 ceapă, potrivită
2 căței de usturoi
5 fire de pătrunjel
2 fire de mentă
5 fire de cimbru
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de boia dulce
1 ou
Ulei de măsline
Sare
Piper
- Pentru sosul de roșii
500 g roșii proaspete
4 caței de usturoi
1 lingură de ulei de măsline
Cimbru (sau busuioc)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa și usturoiul tăiate potrivit în două linguri de ulei de măsline. După un minut, adăugați zahărul, amestecați și mai țineți pe foc câteva minute, doar cât legumele au devenit aurii.
- Tăiați feliile de pâine toast în cuburi și puneți-le într-un blender împreună cu frunzele de pătrunjel, mentă și cimbru, mixul de ceapă și usturoi, boiaua preferată, sare și piper. Mixează scurt, de câteva ori, doar cât amestecul începe să semene cu un pesmet mai mare, nu vreți să-l transformați într-o pastă.
- Puneți carnea tocată într-un castron, adaugați amestecul aromat de pâine, oul, 4-5 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust. Omogenizați și, la final, formați cu palmele umede chiftele potrivite ca mărime.
- Încingeți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți, la foc potrivit, chiftelele pe ambele părți. Doar până devin aurii, nu le uscați prea tare.
- Dacă nu vreți să le prăjiți, încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius și dați-le la cuptor pentru 15-20 de minute, dar nu uitați să le întoarceți și pe cealaltă parte.
- Pentru sosul de roșii, încingeți uleiul într-o tigaie și căliți pentru un minut usturoiul feliat. Adăugați roșiile tăiate în sferturi, sare și un praf de piper și acoperiți cu un capac. După 15-20 de minute, roșiile ar trebui să fie moi când le străpungeți cu furculița. Adăugați cimbru sau busuioc, după preferință, și mai lăsați să dea un clocot. Dați deoparte și mixați sosul într-un blender sau cu ajutorul mixerului vertical. La final, potriviți gustul de sare și piper.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete