fbpx

Chiftele de pui cu sos de roșii

chiftele de pui cu sos de roșii

La început, am vrut să facem aceste chiftele de pui cu sos de roșii pentru niște burgeri. După ce le-am terminat de prăjit, ne-am răzgândit. Le-am mâncat simple, doar cu sosul alături și cu ceva pâine abia scoasă din cuptor. Atât sunt de bune și aromate! Și dacă nu ne credeți, aveți rețeta mai jos!

chiftele de pui cu sos de roșii

Chiftele de pui cu sos de roșii

5.0 from 1 vote
Course: cu carne, ușor și repede, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • Pentru chiftele
  • 500 g carne tocată de pui

  • 8 felii de pâine toast

  • 1 ceapă, potrivită

  • 2 căței de usturoi

  • 5 fire de pătrunjel

  • 2 fire de mentă

  • 5 fire de cimbru

  • 1 linguriță de zahăr

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1 ou

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sosul de roșii
  • 500 g roșii proaspete

  • 4 caței de usturoi

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Cimbru (sau busuioc)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul tăiate potrivit în două linguri de ulei de măsline. După un minut, adăugați zahărul, amestecați și mai țineți pe foc câteva minute, doar cât legumele au devenit aurii.
  • Tăiați feliile de pâine toast în cuburi și puneți-le într-un blender împreună cu frunzele de pătrunjel, mentă și cimbru, mixul de ceapă și usturoi, boiaua preferată, sare și piper. Mixează scurt, de câteva ori, doar cât amestecul începe să semene cu un pesmet mai mare, nu vreți să-l transformați într-o pastă.
  • Puneți carnea tocată într-un castron, adaugați amestecul aromat de pâine, oul, 4-5 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust. Omogenizați și, la final, formați cu palmele umede chiftele potrivite ca mărime.
  • Încingeți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți, la foc potrivit, chiftelele pe ambele părți. Doar până devin aurii, nu le uscați prea tare.
  • Dacă nu vreți să le prăjiți, încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius și dați-le la cuptor pentru 15-20 de minute, dar nu uitați să le întoarceți și pe cealaltă parte.
  • Pentru sosul de roșii, încingeți uleiul într-o tigaie și căliți pentru un minut usturoiul feliat. Adăugați roșiile tăiate în sferturi, sare și un praf de piper și acoperiți cu un capac. După 15-20 de minute, roșiile ar trebui să fie moi când le străpungeți cu furculița. Adăugați cimbru sau busuioc, după preferință, și mai lăsați să dea un clocot. Dați deoparte și mixați sosul într-un blender sau cu ajutorul mixerului vertical. La final, potriviți gustul de sare și piper.
Tags: