Când vine vorba despre burgeri pregătiți acasă, mulți își pierd curajul gândindu-se la ceva complicat de făcut, dar și la un mic haos în bucătărie. Așa că i-am făcut și noi, să ne convingem dacă e sau nu așa. Și pentru că au ieșit atât de suculenți și apetisanți, vă lăsăm rețeta. Și nici nu murdăriți atât de multe vase, parol!
Burgeri
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
6 chifle
2 cepe roșii
6 felii de brânză cheddar
2 roșii
4 frunze de salată
4 linguri de maioneză
2 linguri de sos iute
- Pentru chifteaua de carne
800 g carne tocată de vită
2 căței de usturoi, rași
1 ceapă roșie, tocată mărunt
1 lingură rasă de boia dulce
1 lingură de sos iute (sau 1 ardei iute tocat)
2 lingurițe de oregano uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Amestecă într-un castron toate ingredientele pentru chiftele. Împarte amestecul în 6 părți egale și modelează-le sub formă de chiftea, cu o grosime de 2-2,5 cm.
- Pune-le pe grătarul încins, la foc potrivit, 5-6 minute pe fiecare parte. După ce le întorci, lasă 2 minute și pune pe fiecare chiftea câte o felie de brânză, să se înmoaie. Pe grătar, în același timp cu chiftelele pentru burgeri, pune și câteva inele de ceapă roșie să se rumenească ușor și chiflele tăiate în jumătăți.
- Unge chiflele cu amestecul de maioneză și sos iute, apoi pune câte o frunză de salată, inele de ceapă, chifteaua de carne cu cheddar deasupra, 1-2 felii de roșii.
- Nu uita de cartofii prăjiți și de sosul preferat. Guacamole se potrivește de minune! Poftă bună!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete