fbpx

Burgeri

burgeri

Când vine vorba despre burgeri pregătiți acasă, mulți își pierd curajul gândindu-se la ceva complicat de făcut, dar și la un mic haos în bucătărie. Așa că i-am făcut și noi, să ne convingem dacă e sau nu așa. Și pentru că au ieșit atât de suculenți și apetisanți, vă lăsăm rețeta. Și nici nu murdăriți atât de multe vase, parol!

burgeri

Burgeri

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 6 chifle

  • 2 cepe roșii

  • 6 felii de brânză cheddar

  • 2 roșii

  • 4 frunze de salată

  • 4 linguri de maioneză

  • 2 linguri de sos iute

  • Pentru chifteaua de carne
  • 800 g carne tocată de vită

  • 2 căței de usturoi, rași

  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt

  • 1 lingură rasă de boia dulce

  • 1 lingură de sos iute (sau 1 ardei iute tocat)

  • 2 lingurițe de oregano uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Amestecă într-un castron toate ingredientele pentru chiftele. Împarte amestecul în 6 părți egale și modelează-le sub formă de chiftea, cu o grosime de 2-2,5 cm.
  • Pune-le pe grătarul încins, la foc potrivit, 5-6 minute pe fiecare parte. După ce le întorci, lasă 2 minute și pune pe fiecare chiftea câte o felie de brânză, să se înmoaie. Pe grătar, în același timp cu chiftelele pentru burgeri, pune și câteva inele de ceapă roșie să se rumenească ușor și chiflele tăiate în jumătăți.
  • Unge chiflele cu amestecul de maioneză și sos iute, apoi pune câte o frunză de salată, inele de ceapă, chifteaua de carne cu cheddar deasupra, 1-2 felii de roșii.
  • Nu uita de cartofii prăjiți și de sosul preferat. Guacamole se potrivește de minune! Poftă bună!