Pufoase, gustoase și potrivit de aromate, chifteluțele de pește sunt propunerea noastră pentru următoarea cină sau masă de prânz în familie. Noi le-am prăjit, dar le puteți găti și în cuptor, astfel că veți avea în final chifteluțe mai dietetice. Pe noi ne-au încântat, sperăm să fie și pe placul vostru!
Chifteluțe de pește
Porții
25
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g file de cod (sau somon ori merluciu)
2 cartofi mici
1 frunză de dafin
1 l lapte (sau apă)
Ulei de floarea-soarelui
Pesmet
Verdeață (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți cartofii la fiert în lapte. Adăugați sare, 5-6 boabe de piper negru, frunza de dafin. Când cartofii sunt aproape fierți, adăugați în oală și fileurile de pește. Lăsați să mai fiarbă împreună câteva minute, apoi strecurați totul într-o sită.
- Cu furculița, zdrobiți carnea de pește și cartofii, astfel încât să obțineți o pastă cât mai fină. În funcție de preferință, puteți adăuga în acest moment și ceva verdeață tocată foarte fin. Potriviți gustul de sare și piper și modelați chifteluțele în podul palmelor.
- La final, le tăvăliți prin pesmet și le rumeniți 2-3 minute în uleiul foarte bine încins.
- Noi le-am mâncat alături de sos tartar și cartofi prăjiți. Poftă bună și vouă!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete