fbpx

Chifteluțe de pește

Pufoase, gustoase și potrivit de aromate, chifteluțele de pește sunt propunerea noastră pentru următoarea cină sau masă de prânz în familie. Noi le-am prăjit, dar le puteți găti și în cuptor, astfel că veți avea în final chifteluțe mai dietetice. Pe noi ne-au încântat, sperăm să fie și pe placul vostru!

Chifteluțe de pește

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

25

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g file de cod (sau somon ori merluciu)

  • 2 cartofi mici

  • 1 frunză de dafin

  • 1 l lapte (sau apă)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Pesmet

  • Verdeață (opÈ›ional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i cartofii la fiert în lapte. AdăugaÈ›i sare, 5-6 boabe de piper negru, frunza de dafin. Când cartofii sunt aproape fierÈ›i, adăugaÈ›i în oală È™i fileurile de peÈ™te. LăsaÈ›i să mai fiarbă împreună câteva minute, apoi strecuraÈ›i totul într-o sită.
  • Cu furculiÈ›a, zdrobiÈ›i carnea de peÈ™te È™i cartofii, astfel încât să obÈ›ineÈ›i o pastă cât mai fină. ÃŽn funcÈ›ie de preferință, puteÈ›i adăuga în acest moment È™i ceva verdeață tocată foarte fin. PotriviÈ›i gustul de sare È™i piper È™i modelaÈ›i chifteluÈ›ele în podul palmelor.
  • La final, le tăvăliÈ›i prin pesmet È™i le rumeniÈ›i 2-3 minute în uleiul foarte bine încins.
  • Noi le-am mâncat alături de sos tartar È™i cartofi prăjiÈ›i. Poftă bună È™i vouă!
Tags: