Rețeta de chifteluțe grecești nu e foarte diferită de cea a chifteluțelor cu care sunteți obișnuiți. Doar menta proaspătă face diferența! Și nu e puțin lucru, credeți-ne! Aveți rețeta video mai jos, să știți exact cum s-o pregătiți!
Chifteluțe grecești
Porții
30
bucățiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
500 g carne tocată amestec
1 ou
2 caței de usturoi, dați pe răzătoare
1 vârf de cuțit de chimion măcinat
1/2 linguriță de oregano uscat
1 linguriță coajă de lămâie rasă
1 vârf de cuțit de fulgi de chili
2 linguri de pătrunjel verde tocat
2 linguri de mentă verde tocată
1/2 ceapă roșie, tocată mărunt
2 linguri de pesmet
3 linguri de lapte/apă
1 vârf de cuțit de piper
1 linguriță de sare
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Amestecați pesmetul cu laptele și lasă-l deoparte. Il dați apoi pe răzătoare (să se încorporeze mai ușor, în compoziția de carne, în care adăugați oul, ierburile și condimentele, sarea și piperul.
- Formează cu palmele chifteluțe, de mici dimensiuni. Ies aproximativ 20 de bucăți.
- Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le 25 de minute.
- Ne-am gândit că un sos tzatziki ar fi numai bun cu aceste chifteluțe grecești. Vedeți cum am făcut sosul aici
- Pune sosul într-o farfurie puțin adâncă și așază deasupra câteva chifteluțe grecești. Poftă bună!
Rețetă video
Tags: carne tocatamentă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete