fbpx

Chifteluțe grecești

chifteluțe grecești

Rețeta de chifteluțe grecești nu e foarte diferită de cea a chifteluțelor cu care sunteți obișnuiți. Doar menta proaspătă face diferența! Și nu e puțin lucru, credeți-ne! Aveți rețeta video mai jos, să știți exact cum s-o pregătiți!

chifteluțe grecești

Chifteluțe grecești

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

30

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec

  • 1 ou

  • 2 caței de usturoi, dați pe răzătoare

  • 1 vârf de cuțit de chimion măcinat

  • 1/2 linguriță de oregano uscat

  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă

  • 1 vârf de cuțit de fulgi de chili

  • 2 linguri de pătrunjel verde tocat

  • 2 linguri de mentă verde tocată

  • 1/2 ceapă roșie, tocată mărunt

  • 2 linguri de pesmet

  • 3 linguri de lapte/apă

  • 1 vârf de cuțit de piper

  • 1 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  • Amestecați pesmetul cu laptele și lasă-l deoparte. Il dați apoi pe răzătoare (să se încorporeze mai ușor, în compoziția de carne, în care adăugați oul, ierburile și condimentele, sarea și piperul.
  • Formează cu palmele chifteluțe, de mici dimensiuni. Ies aproximativ 20 de bucăți.
  • Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le 25 de minute.
  • Ne-am gândit că un sos tzatziki ar fi numai bun cu aceste chifteluțe grecești. Vedeți cum am făcut sosul aici
  • Pune sosul într-o farfurie puțin adâncă și așază deasupra câteva chifteluțe grecești. Poftă bună!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal