Sos tzatziki

sos tzatziki

Un sos foarte apetisant, savuros lângă orice friptură. Sau încearcă rețeta de sos tzatziki lângă legume coapte ori câteva aripioare în crustă de porumb.

sos tzatziki

Sos tzatziki

5 din 1 vote
Fel: sosuri, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g iaurt tip grecesc (10% grăsime)

  • 1/4 castravete de seră

  • 1 cațel de usturoi

  • 2 linguri de oțet de vin alb

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Câteva fire de mărar verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați castravetele de sâmburi și tăiați-l cubulețe. Puneți deasupra un praf de sare și o lingură de oțet și lăsați-le apoi la scurs, într-o sită.
  • Într-un castronel, amestecați iaurtul cu usturoiul pisat fin, oțetul rămas și uleiul de măsline, sare și piper.
  • Adăugați castravetele bine scurs de zeamă și mărarul tocat fin. 
  • De data aceasta, nu am mâncat sosul tzatziki simplu, cum de altfel e și foarte bun, ci i-am alăturat o porție generoasă de gyros și cartofi copți.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă îți place gustul mai usturoiat, adaugă trei căței de usturoi în crema de iaurt.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal