Un sos foarte apetisant, savuros lângă orice friptură. Sau încearcă rețeta de sos tzatziki lângă legume coapte ori câteva aripioare în crustă de porumb.
Sos tzatziki
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
300 g iaurt tip grecesc (10% grăsime)
1/4 castravete de seră
1 cațel de usturoi
2 linguri de oțet de vin alb
1 lingură de ulei de măsline
Câteva fire de mărar verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați castravetele de sâmburi și tăiați-l cubulețe. Puneți deasupra un praf de sare și o lingură de oțet și lăsați-le apoi la scurs, într-o sită.
- Într-un castronel, amestecați iaurtul cu usturoiul pisat fin, oțetul rămas și uleiul de măsline, sare și piper.
- Adăugați castravetele bine scurs de zeamă și mărarul tocat fin.
- De data aceasta, nu am mâncat sosul tzatziki simplu, cum de altfel e și foarte bun, ci i-am alăturat o porție generoasă de gyros și cartofi copți.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă îți place gustul mai usturoiat, adaugă trei căței de usturoi în crema de iaurt.
Tags: iaurtretete fara foc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete