fbpx

Chipsuri de cartofi la cuptor

chipsuri de cartofi la cuptor

Suntem obișnuiți să ronțăim chipsuri în fața televizorului, la film sau când nu avem chef să facem prea multe lucruri. Sunt o gustare pentru care mulți avem o slăbiciune. Rețeta pe care v-o propunem, chipsuri de cartofi la cuptor, nu doar că este mai sănătoasă, dar se poate transforma într-o garnitură surprinzătoare pentru o friptură.

chipsuri de cartofi la cuptor

Chipsuri de cartofi la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 6 cartofi

  • 1 cațel de usturoi ras

  • Ulei de măsline

  • Boia dulce

  • Rozmarin

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Radeți cartofii în felii potrivit de subțiri.
  • Presărați deasupra mirodeniile, nu mai mult de o linguriță din fiecare, sare și piper după gust.
  • Suprapuneți feliile de cartofi și le așezați într-o tavă de brioșe, tapetată cu hârtii. Dacă folosiți formele din silicon, nu e nevoie să le mai tapetați cu hârtiile de copt.
  • Coaceți cartofii la 200 de grade, cu ventilația pornită, 30-40 de minute sau până au căpătat culoarea rumenă.

Rețetă video

Tags: