fbpx

Chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

Fără ingrediente sau tehnici de gătire sofisticate, rețeta noastră de chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt o să vă cucerească și o să devină printre favoritele voastre. Pentru că este extrem de gustoasă și foarte-foarte ușor de pregătit. Convingeți-vă singuri, aveți rețeta video mai jos!

chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

Chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei

  • 400 g iaurt tip grecesc

  • 250 g brânză ricotta (sau de vaci)

  • 2 caței de usturoi

  • Oregano uscat

  • Boia dulce (sau iute ori afumată)

  • Busuioc

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați dovleceii în felii subțirele. Le presărați cu sare, piper, puțină boia, oregano și le stropiți cu puțin ulei de măsline.
  • Fie le puteți prăji în ulei, fie le așezați pe tava de copt, caz în care le coaceți 20 minute la 250 de grade.
  • Între timp, amestecați iaurtul cu brânza, usturoiul ras, câteva frunze de busuioc tocate fin, sare și piper după gust.
  • Așezați chipsurile deasupra sosului de iaurt și stropiți cu foarte puțin ulei de măsline, dacă vă place. Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Pentru chipsuri mai crocante, măriți durata de coacere.
Tags: