Fără ingrediente sau tehnici de gătire sofisticate, rețeta noastră de chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt o să vă cucerească și o să devină printre favoritele voastre. Pentru că este extrem de gustoasă și foarte-foarte ușor de pregătit. Convingeți-vă singuri, aveți rețeta video mai jos!
Chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
3 dovlecei
400 g iaurt tip grecesc
250 g brânză ricotta (sau de vaci)
2 caței de usturoi
Oregano uscat
Boia dulce (sau iute ori afumată)
Busuioc
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați dovleceii în felii subțirele. Le presărați cu sare, piper, puțină boia, oregano și le stropiți cu puțin ulei de măsline.
- Fie le puteți prăji în ulei, fie le așezați pe tava de copt, caz în care le coaceți 20 minute la 250 de grade.
- Între timp, amestecați iaurtul cu brânza, usturoiul ras, câteva frunze de busuioc tocate fin, sare și piper după gust.
- Așezați chipsurile deasupra sosului de iaurt și stropiți cu foarte puțin ulei de măsline, dacă vă place. Poftă bună!
Rețetă video
Sfaturi
- Pentru chipsuri mai crocante, măriți durata de coacere.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete