fbpx

Chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

Fără ingrediente sau tehnici de gătire sofisticate, rețeta noastră de chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt o să vă cucerească și o să devină printre favoritele voastre. Pentru că este extrem de gustoasă și foarte-foarte ușor de pregătit. Convingeți-vă singuri, aveți rețeta video mai jos!

chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

Chipsuri de dovlecei cu sos de brânză și iaurt

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei

  • 400 g iaurt tip grecesc

  • 250 g brânză ricotta (sau de vaci)

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • Oregano uscat

  • Boia dulce (sau iute ori afumată)

  • Busuioc

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i dovleceii în felii subÈ›irele. Le presăraÈ›i cu sare, piper, puÈ›ină boia, oregano È™i le stropiÈ›i cu puÈ›in ulei de măsline.
  • Fie le puteÈ›i prăji în ulei, fie le aÈ™ezaÈ›i pe tava de copt, caz în care le coaceÈ›i 20 minute la 250 de grade.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i iaurtul cu brânza, usturoiul ras, câteva frunze de busuioc tocate fin, sare È™i piper după gust.
  • AÈ™ezaÈ›i chipsurile deasupra sosului de iaurt È™i stropiÈ›i cu foarte puÈ›in ulei de măsline, dacă vă place. Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Pentru chipsuri mai crocante, măriÈ›i durata de coacere.
Tags: