fbpx

Ciorbă de cartofi cu smântână și tarhon

ciorbă de cartofi cu tarhon și smântână

Despre tarhon știm că se cultivă de peste 500 de ani și aparține unei familii lărgite de plante de leac (din care mai fac parte mușețelul, arnica, gălbenelele etc). Și mai știm că sunt multe varietăți, cel franțuzesc fiind cel mai folosit dintre ele. Nu am găsit proaspăt, dar asta nu ne-a împiedicat să facem o ciorbă de cartofi cu smântână și tarhon uscat. Și cu ceva afumătură. Noi am avut o pastramă haiducească, dar știm că și un ciolan afumat se potrivește tare bine!

ciorbă de cartofi cu tarhon și smântână

Ciorbă de cartofi cu smântână și tarhon

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 2 morcovi

  • 1 țelină potrivită

  • 1 păstârnac

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 6 fire de ceapă verde

  • 1 ardei capia

  • 60 g unt

  • 350 g pastramă haiducească

  • 2 foi de dafin

  • 2 lingurițe de tarhon uscat

  • 300 g smântână

  • 2 g ălbenușuri

  • Piper boabe

  • Sare

Cum să faceți

  • Înăbușiți pastrama tăiată cuburi în untul topit. După 1-2 minute, adăugați ceapa și rădăcinoasele tăiate cubulețe și mai lăsați pe foc 5-7 minute.
  • Adăugați cartofii tăiați în cuburi potrivit de mari, turnați 2 l de apă, puneți foile de dafin, câteva boabe de piper și sare. Lăsați să fiarbă, acoperit, 15 minute, apoi adăugați ardeiul capia și mai lăsați să fiarbă câteva minute.
  • Între timp, amestecați gălbenușurile cu tarhonul și puțină smântână. Adăugați puțină ciorbă și amestecați, apoi turnați amestecul în ciorbă. Completați cu smântâna rămasă și stingeți focul.

Rețetă video

Tags: