fbpx

Ciorbă de fasole cu costițe afumate

ciorbă de fasole cu costițe afumate

Dacă ne uităm la ingrediente, am putea spune că este o ciorbă de fasole cu costițe afumate clasică. Doar că timpul de preparare este mai scurt. Mult mai scurt. Pentru că am folosit acele conserve de fasole pe care le găsiți în orice hipermarket în loc să punem la înmuiat boabele și apoi să le fierbem în vreo 3 ape, cel puțin! Am ales varianta scurtă, ceea ce vă recomandăm și vouă! Pentru că fasolea e la fel de gustoasă.

ciorbă de fasole cu costițe afumate

Ciorbă de fasole cu costițe afumate

4.0 from 5 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 600 g costițe afumate

  • 2 cutii de fasole boabe

  • 300 g suc de roșii

  • 1/2 țelină

  • 1 gogoșar mic (sau ardei gras roșu)

  • 1 ardei gras galben

  • 1 păstârnac

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 2 cepe mici

  • 2 morcovi

  • 50 g unt

  • 1 foaie de dafin

  • 1 crenguță de cimbru uscat

  • Mix de verdeață (mărar, pătrunjel, leuștean)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați costițele în bucăți potrivite și puneți-le la rumenit în untul topit. După ce au căpătat o crustă rumenă, puneți-le pe o farfurie.
  • În grăsimea rămasă, căliți ceapa și restul legumelor date pe răzătoare (mai puțin ardeiul și gogoșarul). Sau tăiate cubulețe, dacă le preferați așa.
  • După câteva minute puneți costițele, 2,5 l de apă și ceva sare, piper, dafinul și cimbrul. După ce s-a înfierbântat totul, adăugați boabele de fasole, bine scurse, și cubulețele de ardei și gogoșar.
  • Lăsați să fiarbă 20-25 de minute, să se înmoaie carnea, și adăugați sucul de roșii.
  • Stingeți focul după 10 minute, adăugați mixul de verdeață și ciorba de fasole cu costițe afumate e gata. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: