fbpx

Ciorbă de porc

ciorbă de porc

Nu știm să spunem dacă avem, neapărat, o ciorbă preferată, dar ne place să le facem și să le mâncăm. Mai ales când le adăugăm și o mână bună de verdeață și o smântână proaspătă. Noi azi am făcut o ciorbă de porc și vă lăsăm spre inspirație rețeta, poate nu știți ce să mai gătiți!

ciorbă de porc

Ciorbă de porc

5.0 from 1 vote
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne porc

  • 3 cartofi

  • 2 morcovi medii

  • 1 ceapă mare

  • 1 țelină potrivită

  • 1 păstârnac

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 ardei gras mic

  • 400 ml borș

  • 1 legătură de leuștean

  • 2 linguri de ulei

  • Tăiței

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați carnea de porc în cubulețe și puneți-o la fiert într-o oală cu 2 l de apă rece. Luați spuma care se formează.
  • Între timp, tăiați legumele în cubulețe sau dați-le pe răzătoare (mai puțin cartofii), cum aveți timp. Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți legumele, doar cât să devină puțin moi.
  • Când carnea poate fi străpunsă ușor cu furculița, adăugați legumele în supă, potriviți gustul de sare și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. În ultimele 10 minute, adăugați și o mână bună de tăiței sau paste scurte.
  • În acest timp, fierbeți separat borșul și când dă în clocot dați-l deoparte și adăugați jumătate din leușteanul tocat mărunt. Apoi turnați-l în oala cu ciorbă. Mai lăsați 5 minute și stingeți focul.
  • Noi am mâncat ciorba de porc cu smântână și leuștean proaspăt și cu o pâine abia scoasă din cuptor.

Sfaturi

  • Dacă borșul nu e chiar ingredientul vostru preferat, puteți acri ciorba de porc și cu zeamă de lămâie sau oțet.
Tags: