
Nu știm să spunem dacă avem, neapărat, o ciorbă preferată, dar ne place să le facem și să le mâncăm. Mai ales când le adăugăm și o mână bună de verdeață și o smântână proaspătă. Noi azi am făcut o ciorbă de porc și vă lăsăm spre inspirație rețeta, poate nu știți ce să mai gătiți!

Ciorbă de porc
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
500 g carne porc
3 cartofi
2 morcovi medii
1 ceapă mare
1 țelină potrivită
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 ardei gras mic
400 ml borș
1 legătură de leuștean
2 linguri de ulei
Tăiței
Sare
Cum să faceți
- Tăiați carnea de porc în cubulețe și puneți-o la fiert într-o oală cu 2 l de apă rece. Luați spuma care se formează.
- Între timp, tăiați legumele în cubulețe sau dați-le pe răzătoare (mai puțin cartofii), cum aveți timp. Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți legumele, doar cât să devină puțin moi.
- Când carnea poate fi străpunsă ușor cu furculița, adăugați legumele în supă, potriviți gustul de sare și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. În ultimele 10 minute, adăugați și o mână bună de tăiței sau paste scurte.
- În acest timp, fierbeți separat borșul și când dă în clocot dați-l deoparte și adăugați jumătate din leușteanul tocat mărunt. Apoi turnați-l în oala cu ciorbă. Mai lăsați 5 minute și stingeți focul.
- Noi am mâncat ciorba de porc cu smântână și leuștean proaspăt și cu o pâine abia scoasă din cuptor.
Sfaturi
- Dacă borșul nu e chiar ingredientul vostru preferat, puteți acri ciorba de porc și cu zeamă de lămâie sau oțet.
Tags: porc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete